Få opskriften på Frugtformidligens lækre hokkaido-suppe og græskarpesto, samt Min Køkkenhaves fantastiske græskarmarmelade lige her! Opskrifterne er super nemme, og noget børnene sagtens kan være med til at lave - og så smager det hele himmelsk!

Hokkaidosuppe

Opskriften er udviklet af Rikke Bruun Dissing, Frugtformidlingen.dk

INGREDIENSERhokkaidosuppeheks, suppe
1 stk hokkaido
2 stk gulerødder
2 stk kartofler
2 stk porre
0,5 knoldselleri
2 cm ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 ds kokosmælk
2 spsk soya
1 l vand
Olie til stegning

Smag til med:
1 stk lime eller citron
4 spsk soya

Evt.
Chili
Græsk yoghurt
Brød
Persille
Græskarkerner

FREMGANGSMÅDE
Rengør alle grøntsagerne grundigt og skær dem i tern. Opvarm en gryde og rist spidskommen og koriander til de popper. Tilsæt herefter olie og sauter alle grøntsagerne. Tilsæt ca. en liter vand, eller til alle grøntsager er dækket, og lad det koge i ca. 25 minutter til alle grøntsagerne er møre. Skræl ingefær og det riv på den fine side af rivejernet.

 Ingefær, soya og kokosmælk tilsættes.

 Det hele blendes til en ensartet suppe med en stavblender.

 Lad det koge i yderligere 10 minutter, ved svag varme. Smag til med limesaft og soya. TIP:
 Hvis man ønsker en mere krydret suppe, kan man tilsætte finthakket chili samtidig med grøntsagerne.
 Serveres med fx græsk yoghurt, en skive brød, hakket persille og ristede græskarkerne eller dukkah.

Græskarpesto

Opskriften er udviklet af Rikke Bruun Dissing, Frugtformidlingen.dk

INGREDIENSERgræskarpesto
½, ca 500g Hokkaido græskar
25 g solsikke kerner
Saft og skal fra en økologisk citron
1 tsk paprika
1 tsk gurkemeje
½ tsk cayennepeber
½ tsk rørsukker
½ dl olivenolie

Salt
Peber
Evt. ekstra olivenolie

FREMGANGSMÅDE
Vask græskarret godt. Skær det op og fjern alle kerner. Skær ud I små tern, ca 3x3cm. Put græskarternene på en bageplade med bagepapir midt i ovnen ved 180 varmluft til de er møre. Ca 20 minutter. Tjek ved at prikke med en gaffel. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er sprøde og gyldne. Lad solsikkekerner og græskartern køle lidt af. Tilsæt krydderier, olivenolie og citronsaft og skal. Brug evt mindre cayennepeber, hvis du ønsker en mild pesto. Blend det hele til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.  

Græskarmarmelade

Opskriften er udarbejdet af Katja Hemming Hansen, Minkøkkenhave.dk

INGREDIENSER græskar, æble
1 kg græskar (uden skræl)
400 gram æbler
1-2 dl vand
400-500 gram sukker
2 teskeer kanel
1 vaniljestang

FREMGANGSMÅDE
Skær græskarret over og skrab kernerne ud. Skær herefter skrællen af og skær kødet i små tern. Gør det samme med æblerne, skær kernehuset ud og skær dem i tern. Hæld græskar og æbler i en gryde, tilsæt vand samt krydderier og lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Rør rundt undervejs indtil græskar og æblerne er møre. Tilsæt evt. mere vand, hvis det er nødvendigt. Hold øje med at marmeladen ikke brænder på undervejs. Tilsæt sukker og lad det simre 5-10 minutter. Skold et par syltetøjsglas og hæld den varme marmelade på glas med det samme - luk med tætsluttende låg.

græskarmarmelade

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.