Eventyrteatret
Eventyrteatret slår til for 25. år. Denne gang med en funklende flot familiemusical pakket med gakkede egyptiske guder, grusomme kaos-præster og gode grin for både børn og voksne.

Når de gamle egyptere døde, blev deres hjerter vejet af guderne for at vurdere, om de var værdige til at opnå det evige liv. Men hvad nu hvis der bliver snydt på vægten, og hjerter byttes om? Så opstår der en kosmisk ubalance, hvor de døde ikke kan finde hvile, og hvor solen aldrig går ned.

Det er den dramatiske baggrund for det hæsblæsende eventyr, Nilens Stjerne, hvor to teenagepiger bortføres fra Glyptotekets mumiesal og ender 2.000 år tilbage i tiden, hvor alt er kaos, og guderne kæmper imod hinanden.

EventyrteatretLærdom og latter

Bliver den spændende handling tynget af, at man får en masse at vide om det utal af guder, som egypterne tilbad? Overhovedet ikke. Den ellers så dystre sjakalgud Anubis er en hylende, og hylende morsom, hund i evig rivalisering med katteguden Bast, og der er ingen, der kan stå for de trillende skarabæ-biller eller Nilens krokodiller. For ikke at tale om en ”livsklog” drengs mange ordsprog i stil med ”uden mad og drikke, så får helten hikke”.

LÆS OGSÅ: Guide: Efterårets bedste teateroplevelser

Nilens Stjerne er en top- professionel musical-opsætning, som især i kostumer ikke lader de store scener noget tilbage. Sangene fungerer, og rytmisk har man været ude at låne lidt indisk banghra, for at få et eksotisk, dansabelt mix, som går rent ind.

Skulle man stille sig en smule kritisk an, inden man bliver blæst bagover af de mange dygtige skuespillere, så kunne man godt være lidt skeptisk over for handlingens forbytninger og forviklinger, men det er ikke noget, som rigtig skæmmer historien.

En milliard-million- uendelige stjerner

Ok. Børn har det med at være lidt sort-hvide i deres anmeldelser; enten er noget ”godt” eller også er det ”kedeligt” uden så meget derimellem. Men adspurgt hvor mange stjerner min næsten 7-årige pige ville give denne musical, svarede hun ”en milliard-million- uendelige-mange”. Så det er helt klart ikke bare mig, der synes Nilens Stjerne lyser som den klareste på efterårets teaterhimmel.

Fem ud af fem stjerner: 
Hvad: Nilens Stjerne
Hvor: Glassalen i Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V
Hvem: Fra 5 år.
Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. pause
Hvornår: 15.-23. oktober
Pris: Kr. 180 – 320 kroner
Køb billetter HER - ★ Husk, at medlemmer af Børn i byen klubben får op til 20% rabat på billetter og får desuden gratis popcorn og fri adgang til Halloween i Tivoli på spilledagen.

Fotos: Ole Mortensen