I Tunnelbyens Hemmeligheder begiver en gruppe unge sig på eventyr i Stockholms underjordiske gange - men de finder mere end de havde regnet med, og deres liv tager pludselig en uventet drejning.   

Kasper er en knægt, der er på jagt efter spænding. Sammen med sine venner, Alex, Viking, Sylvester og Aben tager han derfor aften efter aften på urban exploration i Stockholms underjordiske gange. Kaptajn Kasper kalder de andre ham, fordi han på mærkværdigvis altid har en fornemmelse for præcis hvor han er, selvom han befinder sig langt under byens gader.

Men en aften sker det der ikke måtte ske, da Kaspers bedste ven Alex falder gennem gulvet på en af de gamle bygninger og går i koma. Kasper og de andre tvinges til at se konsekvenserne af deres eventyr i øjnene, og mens de venter på at Alex skal vågne fra sit koma, flytter Kasper ind i Alex' lejlighed. Her finder han til sin store overraskelse hemmeligheder fra sin bedste vens liv, som han aldrig havde kunnet drømme om. I forsøget på at gøre det rigtige, går Kasper i gang med at løse det mysterium, Alex er blevet indblandet i. 

LÆS OGSÅ: Boganmeldelse: Manden der hadede børn

Tunnelbyens Hemmeligheder byder på rå og medrivende ungdomssocialrealisme, hvor forfatter Thomas Fröhling på indlevende vis, skildrer en ungdom der bliver drevet af spænding, jalousi, kærlighed, venskab, flugt og mening.
Bogens hovedtema, urban exploration, er et nyt fænomen i B&U-litteraturen på den danske scene, og kan forhåbentligt bane vejen for mere litteratur, der tager udgangspunkt i de rå ungdomsmiljøer.

Thomas Fröhling er en rutineret ungdomsforfatter, hvilket skinner igennem i bogens sprog, der taler til de unge på en overbevisende og troværdig måde, uden at blive skabet eller overgjort. Tunnelbyens Hemmeligheder er en spændende frilæsningsbog, som i højeste grad kan anbefales fra 11 år og op.

Alderstrin: 11+ 
Tunnelbyens hemmeligheder
Forlag: Vild maskine
Vejl. pris: 199,95 kr

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.