"Find Dory" er charmerende, skarp og optimistisk.

“Der er altid en anden måde”, sagde Dorys forældre altid - og det har den lille glemsomme fisk taget til sig. I hvert fald giver hun sit handicap kamp til stregen med mod, ukuelighed og kreativ tænkning.

Find Dory - handling
Dory lever et stille liv hjemme på revet sammen med Marlin og Nemo. Men en dag på ekskursion med Mr. Ray, får Dory pludselig et flash back, og brudstykker af erindring fra barndommen dukker op til overfladen. Oplevelsen planter et brændende ønske hos hende om at finde sin familie. Ikke alle er lige begejstrede for at begive sig ud på en endnu en lang rejse, men Dory er stålsat. Intet er planlagt, men en af de sætninger, hun husker er: “Bare svøm”. Så det gør hun.

Holdet ender i Californien på Marine Life Institute, og her møder Dory bl.a. den livstrætte blæksprutte Hank, som mest af alt vil være i fred. Af uvisse grunde har han mistet en tentakel og vil under ingen omstændigheder tilbage i havet. Til gengæld vil han mægtig gerne til akvariet i Cleveland og nyde et roligt otium. Og dér har Dory adgangsbilletten, et tag, som Hank vil gøre hvad som helst for at få fat i. Dermed er det umage par afhængige af hinanden og indgår en aftale: Hank hjælper Dory med at finde hendes forældre og får hendes tag til gengæld.
Undervejs udvikler afhængigheden sig til venskab, og Dory får Hank ud i situationer, han aldrig havde drømt om.

Smuk animation
Visuelt er Find Dory virkelig en smuk film og særligt undervandsbillederne er fantastiske. Den er vittig, gennemført og fyldt med skæve, elskelige figurer og nyttige budskaber.

Hvis der skal nævnes noget negativt, er det, at filmen er en smule lang, prøver lidt for hårdt og at der, i den danske version, præsenteres en kendt person lige lovlig eksplicit. Idéen er hyggelig, men ville have haft større effekt leveret mere subtilt. Men det er småting.

Find Dory er en varm, smuk og underholdende familiefilm som holder et højt niveau. Så tag ungerne med i biografen og få en hyggelig eftermiddag i selskab med Dory og vennerne.

Fem ud af fem stjerner: 
Premiere: 25. august 2016

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.