Vil du gerne hjælpe dit barn til en lettere og mere overskuelig skoledag? Der er 5 ting I kan gøre hjemme hver dag, som med garanti vil give jeres barn den ro og forudsigelighed, hun behøver for at kunne koncentrere sig ordentligt i timerne. Her giver lærer og skolerådgiver, Maria Baldus, sine tips til 5 gode vaner.

1. Læse ugeplan og plan for skoledagen på forældre- eller elevintra.
At læse ugeplanen sammen enten over morgenmaden eller om aftenen inden sengetid giver barnet fokus på det, som skal ske i skolen. Ved at kende dagens program inden den går i gang, er dagen forudsigelig for barnet, og hun skal ikke hele tiden bruge energi på at tænke over, hvad der nu skal ske. Kender vi det ikke selv? Det er dejligt at vide, hvad dagen bringer, både af sjove og hårde opgaver.

2. Pakke taske til dagen sammen, mens i ser på skemaet for dagen.
At pakke tasken enten om morgenen eller inden sengetid, giver jer igen mulighed for at snakke om, hvad der skal ske i skolen den dag. Nu hører dit barn det anden gang og skal måske også gentage det. Ved at være med til at putte tingene og bøgerne i tasken husker hendes krop også, hvad der skal ske i skolen og chancen for ro og forudsigelighed øges.

LÆS OGSÅ: Gør dit barn sikker i trafikken

3. Spørge til, hvad der er blevet lavet i skolen og kig på det barnet har lavet i bøgerne.
Få dit barn til at forklare, hvordan man løser en eller flere af de opgaver, han har lavet. Det er en rigtig god måde at samle op på dagen. Mange forældre stiller spørgsmål i retning af “Var det sjovt i skolen?” “Hvad lærte I?” Ofte kan børnene ikke huske det. Ved at kigge i bøgerne sammen, får du som forældre et indblik i, hvad de laver, om dit barn kan løse opgaverne, og giver dit barn mulighed for at repetere dagens opgaver – som på den måde sidder bedre fast. Win win.

4. Sige en positiv ting om skolen eller læreren
Ved at sige noget positivt om læreren eller skolen, viser du dit barn, at du kan lide læreren og støtter op om de ting, der sker i skolen – dit positive syn vil smitte af på dit barn, og vil hjælpe ham til at opfatte læreren som en der er værd at høre efter.

5. Bede barnet om at fortælle mindst én ting der var godt ved at gå i skole den pågældende dag, eller fortælle om en opgave der var svær, men blev løst helt eller delvist.
At tale positivt om skolen er også godt for dit barn. Ved at bede hende have fokus på det gode, som er sket i skolen, øger du hendes chancer for generelt at være positiv over for skolen og det som sker derhenne. Ligeledes kan det være godt at tale om noget svært som lykkedes eller næsten lykkedes, da det giver hende en tro på at kunne overkomme svære opgaver.

Om Maria Baldus: Maria er uddannet skolelærer, men har forladt folkeskolen for at rådgive forældre i, hvordan de støtter deres barn i en god skolegang. Det gør hun via sin hjemmeside www.godiskolen.dk, hvor du også kan følge hendes blog.

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.