København byder på masser af hyggelige baggårdscafeer og skjulte oaser, men de kan være svære at finde, hvis man ikke lige kender dem. Børn i byen har derfor samlet 5 af Københavns små baggårdsskatte i en guide til jer her.


Klint Café

Hvor: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K

Smut forbi Designmuseum Danmarks Klint Café på en sommerdag, og nyd noget koldt at drikke eller let at spise i den smukke museumshave, Grønnegården. Haven er afskærmet fra trafik, og dermed et roligt og sikkert spot for børnefamilier. Menukortet byder desuden på både børnegrillspyd og børnetoast til de små. OBS: Designmuseum Danmark holder lukket i øjeblikket, og forventes at genåbne i juni 2022. 


Morgenstedet

Hvor: Christania, Fabriksområdet 134, 1440 København K

Smut en tur på farverige Christiania og besøg Morgenstedet, som i 20 år har lavet lækker, økologisk vegetarisk mad. Deres hyggelige gårdhave byder på ro og overskud og det venlige personale tager godt imod byens børn. Her er både højstole, pusleplads og børnevenlig mad.


Halmtorvet 9

Hvor: Halmtorvet 9A, 1700 København

Smut forbi Halmtorvet 9, der i mange år har været kendt som den legendariske PH Café. Her kan man stadig få varmt og koldt at drikke, og både sidde udenfor, enten foran caféen ud mod den livlige plads, eller bagved i cafeens hyggelige og intime gårdhave. Her er der sat parasoller op, og der er god plads til barnevognen.


Ingolfs Kaffebar

Hvor: Ingolf Allé 3, 2300 København

Har du ikke allerede været forbi Ingolfs Kaffebar på Amager, er det vist på tide! Caféen har længe været et velbesøgt yderpunkt på det københavnske kaffekort, hvilket højst sandsynligt skyldes stedets tilbagelænede stemning, lækker mad, stort musikengagement - og så selvfølgelig den hyggelige gårdhave, hvor der er god plads under de kulørte lamper - også til barnevogne.


Tribeca NV

Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København

Oplev italiensk-inspireret New Yorker-gastronomi i hjertet af Nordvest. I en gammel industribygning ligger Tribeca NV, et moderne og italiensk spisested med en stor dejlig gårdhave og en højtplaceret terrasse med sol hele dagen. Prøv det, det er næsten som at være på Manhattan!

Ekstra tip! Besøg det nyåbnede Boltens Food Court

Boltens food court

 

Billeder: 1. Café Klint 2. Morgenstedet af Caroline Meldgaard 3. Halmtorvet 9 4. Ingolf Kaffebar af Anne Sofie Salomon 5. Tribeca NV 6. Boltens Food Court af Alberte Cornelius

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.