Pokémon Go-epidemien har smittet mennesker verden over, og de danske børn er ingen undtagelse! Børn i byen guider jer her til den populære spilapp og giver et par råd med på vejen.


Pokémon Go for dummies
Måske sidder du nu og tænker: ”Hvad er det dér Pokémon Go egentlig for noget, og hvordan virker det?" Men fortvivl ej! Hvis du vil have en hurtig introduktion til spillet, så læs Politikens lynguide for nybegyndere lige her.

Gode råd til forældre
Hvad end dine børn allerede har kastet sig over Pokémon Go, eller du overvejer at introducere spillet for dem, er det godt at have nogle råd med på vejen. Der kan være flere risici ved at spille spillet, og derfor har Børns Vilkår lavet en brugbar Pokémon-guide til forældre. Børns Vilkår anbefaler, at man snakker med sit barn om følgende 4 punkter:

1. At man kan møde fremmede mennesker
Spillet er designet sådan, at det bringer mennesker sammen. Dette er dog oftest fremmede, og børnene kan derfor ikke vide, hvem de møder. Tal med dit barn om, at de ikke skal udlevere deres mobilnumre eller gå med fremmede. 
2. Fysisk til skade
Børn kan blive meget optaget af at spille og kan derfor glemme at orientere sig i forhold til deres omgivelser. De bliver uopmærksomme på eksempelvis trafik, byggepladser og andre steder, der kan være farlige for børn. Det kan være en god idé at følges sammen med kammerater og lave aftaler om, at de skiftes til at holde øje med skærmen og trafikken. Lav aftaler om, hvor børnene færdes. 
3. Økonomi
I spillets app er der mulighed for tilkøb. Sørg for at lave opsætningen sådan, at det ikke er muligt at tilkøbe ekstra Pokécoins eller andet – medmindre I har en klar aftale.
4. Adgang til personlige data
Pokémon Go ønsker adgang til personlige data, som fødselsdato og e-mail. En god idé er, at du opretter en profil og så tilføjer dine børn.
Læs hele artiklen her. Kilde: dr.dk

Events og tips
Der bliver regelmæssigt afholdt sjove Pokémon Go events rundt omkring i byen; alt fra Pokémon-busser der kører rundt til hotspots, marathon, klubber osv. Facebook er altid et godt sted at holde øje med de sociale events - og så bliver det altså bare sjovere, når man spiller sammen! 

Pokego.dk
På Pokego.dk kan man holde øje med, hvor i Danmark de forskellige Pokémons befinder sig. Alle kan indsende en ansøgning, hvis man har set eller hørt om en Pokémon på en bestemt adresse. Herefter bekræfter og tjekker folkene bag hjemmesiden det, lægger det ind på kortet og deler det med alle. Pokémon Go - København
Like også Facebook-siden Pokémon Go - København. På den måde får man masser af Pokémon-nyheder, tips og sjove events i sin newsfeed.

Held og lykke med jagten – og husk: You gotta catch ’em all!

Billeder: 1) Privat foto 2) Pokémon Go Bus Tour 3) Pokego.dk

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.