Mangler du inspiration til snacks i børnenes madpakke? Så se med her, vi giver dig fem konkrete ideer til snacks, der kan stille både den lille og lidt større sult


1. Flotte frugtspyd

Det bliver bare lidt sjovere at spise frugt, når det er på et spyd! Så skær juniors yndlingsfrugt i små stykker og sæt dem på et spyd - det ser både flot ud, og så er det let at håndtere for børnene.


2. Lækre tortilla-wraps

Wraps er altid et hit i madpakken, og så kan du komme lige det i, som junior bedst kan lide. Vi har her lavet nogle med æggesalat, agurk, tomat og spinat, men det er kun fantasien, der sætter grænser for fyldet! Tortilla-pandekager kan købes i alle velassorterede supermarkeder, og fås ofte også i grove versioner.

Læs også: Opskrift på Fuldkornswraps med spejlæg


3. Sunde dadelkugler


Dadelkugler er et sundere alternativ til havregrynskugler og romkugler - ikke desto mindre smager de super godt, og så er de hurtige at lave:
Hak en håndfuld nødder med en håndmixer. Blend derefter en pose stenfri dadler med lidt vand til det bliver en lind masse. Bland dadler og mandler med 2 spsk. god cacao pulver, 2 spsk. havregryn, 2 spsk. peanut butter og kokosmel til du opnår en fast konsistens. Stil blandingen på køl 30 min, og form derefter små kugler der trilles i kokosmel eller fint hakkede nødder.


4. Hurtige smoothies

Der findes et hav af færdiglavede smoothies og juices på markedet, som er lige til at komme med i skoletasken. Prøv f.eks. Froosh’s 100 % rene frugtsmoothies, der både er sunde og lækre, og perfekte til den lille sult. Froosh’s smoothies fås i flere varianter, se evt. mere her. Har du tid og lyst til at lave din egen hjemmelavede smoothie? Så se her.


5. Friske forårsruller

Friske, vietnamesiske forårsruller er superlækre og nemme at lave. Rispapiret kan købes i stort set alle supermarkeder, og skal blot opløses i en skål med vand. Herefter kan du komme lige det fyld i, som du ønsker. Prøv f.eks. med stave af gulerødder, agurk, avokado og mango. Hertil kan du også komme kyllingestrimler eller rejer i. Se hvordan du ruller forårsrullerne lige her. Giv evt. børnene et bæger med chili- eller soyasauce med til at dyppe i.

God fornøjelse!