Sluk Ipaden og find 100 procent nærvær med dit barn. Børn i byen anbefaler en sommertur med telt, fiskesnøre og vandrestøvler.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Der er mange gode grunde til at pakke telt, sovepose og ungerne i en rygsæk og drage over broen til Sverige. Men den vigtigste grund er, at en telttur i de svenske skove med kano og lejrbål bliver en ferie i 100 procent nærvær og fællesskab med dine børn, i naturen, hvor hverken Ipad eller telefoner stjæler jeres opmærksomhed.

Børn i Byen tog afsted til Dalsland, som ligger en times køretur fra Gøteborg for at teste, om man overhovedet kan have børn med på overlevelsestur. Og oplevelsen var overraskende positiv – og har man nogenlunde udstyret i orden er det både en behagelig og billig måde at holde ferie på.

Slå teltet op hvor som helst
Dalsland er et af Sveriges populære naturpark-områder. Her ligger Europas tredjestørste sø, Vänern, men rundt i området er der massevis af små søer, uberørt skov og smuk natur. Sverige har allemandsret. Det betyder, at man kan slå sit telt op praktisk talt alle steder, så længe man ikke forstyrrer landmænd på deres marker eller private ejendomme.
Men det er klart, når man er på ferie med hele familien, så kræver det, at der er nogle basale forhold som foreksempel toilet, drikkevand og steder, hvor man kan lave mad, der skal være nogenlunde iorden. Ellers bliver det for surt. Det skal ikke være alt for kompliceret. Og det har de forstået i Sverige, hvor man direkte gør en dyd ud af at få børn ud i naturen.

Aktiviteter for hele familien
Rundt i Dalsland kan man finde små natur-camp områder, hvor der er både toilet, etablerede bålpladser til at lave mad og rindende vand. Og så er der massevis af aktiviteter for børn og voksne, så det aldrig bliver kedeligt. For eksempel på Dalslands Aktivitetscenter vil man kunne finde et camp-område, hvor der ud over de fornødne toilet og madforhold også er en fin badebro, de traditionelle svenske trætønder med varmt vand til et skønt udendørs aftenkarbad for hele familien og mulighed for at leje kanoer og sejle ud på søen for tage på bæversafari eller bare padle rundt i aftenskumringen. Det er med andre ord et sted, hvor man kan parkere bilen, slå teltet op og så er man midt i naturen – på familievenlige præmisser. Og så er det – næsten - gratis.

På Dalslands Aktivitetscenter kan man også komme ind og møde elge og se, hvordan bjørnene lever (ja, der er bjørne i de svenske skove, men de er meget fredelige, siges det) og så er det jo på sådan en ferie, hvor alle børn skal have deres første snittekniv og lære at lave bål.

Og der er massevis af aktiviteter, som hele familien kan deltage i. Man kan fiske (spørg i receptionen hos Dalslands aktivitetscenter) der er grill og fin plads, hvor selv små børn kan stå og fiske fra i en naturligt put’n take-fiske- sø, som på ingen måde ligner de danske versioner. Her har man reelt en oplevelse af at fange noget ude i naturen. Man kan også leje mountainbikes, og cykle på mærkede ruter i skoven, ligesom en vandretur rundt i skoven med madpakker og drikkedunk er en fantastisk oplevelse for alle.

Suppler med hotel-luksus
Får man nok af nætter i telt er der også fine steder, hvor man kan supplere ferien med lidt hotel-luksus. Tag for eksempel en overnatning eller to på den gamle herregård Baldersnäs. Her tilbyder man også muligheden for at slå telt op. Men morgenmad fra hotellets buffet er et skønt indslag i en wildlife-ferie. Se mere HER.

Man kan også tage ned til det nyåbnede trendy hotel Upperud 9:9. En række 100 år gamle fabrikssiloer er omdannet til lækkert moderne designhotel, der praktisk talt ligger på vandet. Her er der ikke fjernsyn på værelset men i stedet ligger der brætspil og gamle krimier i reolerne.
Se mere HER.

Bonus:
Tag en tur med den gamle færge der sejler i det slusesystem fra 1868, som forbinder søerne i området med en rute på mere end 200 kilometer. Sluserne var verdenskendte, da de blev bygget og bragte velstand til hele området, fordi det nu blev let at fragte træ, papir og varer rundt. Ombord på båden sejler man ind i sluserne, der fyldes og langsomt hæver båden op i niveau, så man kan sejle videre ad næste sø. Gennem 16 sluser stiger båden 33 meter op gennem Dalslandet.
Se mere HER.

Nyttige links hvis du skal en tur mod Sverige:
bloggar.visitsweden.com
www.facebook.com

Børn i byen var inviteret af VisitSweden

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.