Yogainstruktør og pædagog Marie Lind Finsterbach har skrevet yogaeventyret "Elvas magiske skattekiste", der kombinerer yogaøvelser og højtlæsning.

Mindfulness, meditation og yoga hører ikke længere udelukkende til hos voksne. Stadig flere introducerer disse praksisser i børnestørrelse, med den hensigt at hjælpe børn med at opnå mental og fysisk ro i en hektisk hverdag. Dette er netop et af formålene med Marie Lind Finsterbachs nye yogaeventyr "Elvas magiske skattekiste".

I "Elvas magiske skattekiste" bliver børnene taget med på en rejse til Elvas drømmeland, hvor de skal hjælpe hende med at finde hendes forsvundne skattekiste. Skattekisten er vigtig for Elva, for den benytter hun sig af, når hun er bange eller ked af det. I skattekisten kan man lægge dårlige tanker ned og tage nye gode op. For at hjælpe Elva med at finde skattekisten må børnene i løbet af historien forvandle sig til forskellige dyr eller ting, så de kan hjælpe hende bedst muligt. Eksempelvis skal børnene via yogapositioner forvandle sig til flyvemaskiner, løver, slager og broer. Børnene kommer i alt i gennem 11 yogaøvelser i deres forsøg på at hjælpe Elva. 

Yogaøvelserne er godt beskrevet og er relevante for historiens forløb og fortælling. Børnene vil forstå hvorfor det er vigtigt at de laver netop denne øvelse for at komme videre i eftersøgningen på kisten. Øvelserne er ikke svære og kan udføres af de fleste børn fra 4 år og op. 

"Elvas magiske skattekiste" er skrevet i et letlæseligt sprog, der fungerer godt til højtlæsning og i forbindelse med yogaøvelserne. Fortællingen stikker dog med jævne mellemrum af i en noget diffus retning og historien mister herigennem til tider den røde tråd. Heldigvis har Marie Lind Finsterbach også tilføjet en detaljeret beskrivelse af yogaøvelserne i slutningen af bogen, som man kan benytte sig af hvis eventyrfortællingen bliver en lidt for stor mundfuld. 

Alderstrin: 4-8 år
Elvas magiske skattekiste - et yogaeventyr for børn
Forlag: Forlaget Snepryd
Antal sider: 69
Vejl. pris: 189 kr.