Sommeferien står for døren, og Børn i byen har derfor samlet en række bøger, mor og far kan nyde i hængekøjen, kolonihaven eller under sydens sol, når der er tid til et børnebreak.

Kærlighedshistorien
Noget om Grace af Anthony Doerr
Anthony Doerr blev for alvor kendt i Danmark efter udgivelsen af Alt det lys vi ikke ser, en smuk fortælling om livet på begge sider af fronten under anden verdenskrig. Den seneste udgivelse fra Anthony Doerr skuffer ikke. Vi møder David Winkler, der har en evne til at drømme begivenheder før de sker. Men da David drømmer at hans spæde datter drukner, flygter han fra sin skæbnedrøm. Han ender på en caribisk ø, alene og ulykkelig.

Thrilleren
Playground af Lars Kepler
Lars Kepler er pseudonym for forfatterparet Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, der har solgt mere end seks millioner solgte bøger.
Jasmin Pascal-Anderson er udstationeret i Kosovo. Under en mission bliver hun hårdt såret og hendes hjerte stopper med at slå. I de to minutter hjertet står stille, får Jasmin en forsmag på livet efter døden: En kinesisk voldshærget havneby, langt farligere end noget sted hun har oplevet. Fem år senere involveres Jasmins søn i en voldsom ulykke. Lægerne må stoppe hans hjerte for at kunne opererer ham. Men Jasmin ved, at drengen umuligt kan klare sig alene i den kinesiske havneby, især ikke, hvis han ender på legepladsen, som de kalder Playground.

LÆS OGSÅ: Guide: De bedste børnebøger til sommerferien

Biografien
Hvor taler du flot dansk af Abdel Aziz Mahmoud
Vi kender alle den smilende Abdel Aziz Mahmoud fra bl.a. Aftenshowet. I debutbogen Hvor taler du flot dansk beretter Abdel om en barndom og ungdom som muslimsk flygtning i Danmark og hans brændende ønske om bare af få lov til at være ligesom alle andre danskere. Bogen tager udgangspunkt i Abdels egne oplevelser og er et forfriskende og humoristisk pust til flygtningedebatten. For hvordan er det egentlig at vokse op i et land som man inderligt elsker og som man alligevel ikke rigtig føler sig velkommen i?

Krimien
Den hemmelige kvinde af Anna Ekberg
Pseudonymet Anna Ekberg gemmer på forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, Den hemmelige kvinde er deres første roman. Caféejeren Louise lever et stille liv på Christiansø med sin kæreste Joachim. Men idyllen bliver brudt da en mand ved navn Edmund en dag dukker op. Han hævder at Louise i virkeligheden er hans kone, Helene, der tre år tidligere forsvandt. Louise opdager at der er noget, der ikke stemmer, og hurtigt står det klart for hende at hun er Helene. Nu må hun forsøge at finde ud af hvad der skete  tre år tidligere, da hun forsvandt.

Kogebogen
Grill og grønt af Anne Hjernøe
Sommer er ensbetydende med mad på grillen og lange varme sommeraftener. I Anne Hjernøes nye kogebog er der rig lejlighed for at få udvidet sin grillretter. Udover de mere traditionelle grillretter, indeholder bogen et hav af dejlige alternativer til tilbehør, saucer og salater med grillede grøntsager, ligesom der er tips til marinader og rygning. Kort sagt årets grillkogebog!

LÆS OGSÅ: Sommerferie i KBH: Det kan I lave når det regner

Malebogen
Den hemmelige have af Johanna Basford
Tegne- og malebøger til voksne er i de seneste par år blevet et stort hit. Og der er ingen tvivl om at det er både afstressende og beroligende at dykke med i Den hemmelige haves fine sort-hvide illustrationer. Så sæt dig godt til rette og find farveblyanterne frem. Malebogen kan bruges af både børn og voksne - og gerne sammen, da bogens sider er store nok til at flere kan sidde sammen om én tegning.

Havebogen
Drivhuset af Bente Mortensen og Jesper Carl Corfitzen
Drømmer du også om et drivhus? Så er Drivhuset lige en bog for dig. Bogen er fuld af flotte og inspirerende billeder og fungerer som en grundbog eller opslagsværk, og kan være til stor inspiration uanset om du drømmer om et lille drivhus på altanen eller et stort orangeri i haven. I Drivhuset finder du bl.a. tips til dyrkning af blomster, stauder og grøntsager, en oversigt over årets gang i drivhuset og meget, meget mere.

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.