Alle pressede børnefamilier burde prøve nemlig.com af en uges tid - herefter vil den daglige tur ned til det lokale supermarked garanteret være en saga blot!

Gør hverdagen lidt nemmere
Jeg har i snart et år været kunde hos nemlig.com, fordi jeg synes livet er for kort til at stå i kø i et supermarked fyldt med trætte og stressede mennesker. Når jeg endelig har fri, så har jeg ikke brug for at lade min fritid starte på den måde. Næh, så vil jeg meget hellere hente mine børn i ro og mag, komme hjem og åbne døren for nemlig.com buddet, der har alle mine varer klar - alle sammen bestilt ud fra en opskriftplan, som nemlig.com også inspirerer mig med.

I denne uge har jeg bestilt kasser med økologisk grønt og frugt, samt en kasse med tre forskellige slags kød og dertil har jeg bestilt det løse til ungernes madpakker. Det fine er, at der både er de avancerede opskrifter, som kræver lidt ekstra, og så de helt simple og hurtige. I den sidste kategori laver jeg en simpel wokret med svinekød, gulerødder, forårsløg, chili, hvidløg og lynsteger og vender i en teryakki marinade. Det er simpelt, hurtigt, sundt og velsmagende, og børnene er glade for maden.

LÆS OGSÅ: Sushi i stride strømme

Sundt, grønt og godt

I den mere avancerede ende har jeg købt ind til butternut kylling. Alle ingredienser er købt på nemlig.com og ud fra deres opskrift. Det er en lækker ret med ovnstegt butternutgræskar, kylling i mundrette stykker, squash, hvidløg, krydderurter og skalotteløg og kartofler i tern. Det tager lidt tid at fikse grøntsagerne, men når det er gjort, er det bare at smide det hele ind i ovnen og hælde god olivenolie ved, salt og peber, og så har man den lækreste ret! Butternutgræskar gir’ en dejlig sødlig, lidt nødde-agtig, smag og giver retten en god bund. Har du en rødvinssauce til, så spiller det hele så fint sammen. Fra grønt og frugtkassen har jeg også hvad jeg skal bruge til en dejlig frisk salat med røde snackpebre, saftige grønne æbler, lidt persille og en straight olie/ eddike dressing. Det er både godt for gane og for øjne, og mine tvillinger på otte år synes at farverne i sig selv er det hele værd. Og jeg har sørget for at lave så stor en portion, så de kan få med til frokost dagen efter. På den måde er madpakken allerede ”smurt”, og det er sundt og godt, hvad de får med.

Sådan fortsætter vi ugen igennem med det ene velsmagende måltid efter det andet og med overskud til at lave maden sammen, frem for at bruge tiden i en kø og uden en plan. Og jeg elsker at der er varer i alle prisklasser, økologi og ikke-økologi samt et bredt udvalg af opskrifter, så man kan geare op og ned for ambitionsniveauet, alt efter hvilken dag på ugen man rammer, og hvor meget overskud man har.

Mere overskud i hverdagen

Jeg synes næsten alle pressede børnefamilier burde prøve konceptet af for bare en uge - og jeg tør vædde på, at den daglige tur ned til det lokale supermarked er en saga blot. Som Dan Turell engang skrev kærligt i sin hyldest til hverdagen ”…Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang. Den konstante indkøbsliste i jakkelommen med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks ..” Som onkel Danny holder jeg også af hverdagen, men endnu mere, fordi der i dag findes muligheder, der giver lidt mere overskud og plads til leg – det er nemlig lige det, jeg har allermest brug  for-  og især i hverdagen.