På varme sommerdage kræver børn vand at lege i. Heldigvis kan København byde på soppebassiner for enhver smag – og de kan være et godt og børnevenligt alternativ til strandturen. Derfor kommer her Børn i byens fem bud på soppebassiner, I kan besøge med ungerne i sommervarmen.

OBS! Københavns Kommunes soppesøer vil denne sommer åbne løbende - det er altså ikke sikkert, at de alle har åbent. Orienter jer, inden I tager afsted. 

1. Københavns Kommunes bemandede legepladser
En stor del af København Kommunes bemandede legepladser har soppebassiner, og de er en populær fornøjelse hos både små og lidt større børn. De fleste soppesøer er åbne fra 1. juni, når det er skyfrit og vejrudsigten lover over 20 grader. Spørg de ansvarlige på din lokale legeplads, hvornår og hvor ofte de fylder vand i soppebassinerne, eller følg med på de bemandede legepladsers Facebookside, hvor de dagligt informerer om, hvilke soppebassiner, der kan benyttes. Der er gratis adgang.

Find soppebassiner på følgende legepladser:

Bondegården, Bredegrund, Christianshavns Vold, ELBA – Sundby Torv, HTV, Hulgårds Plads, Lergravsparken, Naturlegepladsen i Valbyparken, Nørrebroparken, Skydebanen, Vandlegepladsen i Fælledparken, Wesselsgade. 


2. Soppesøen og vandidrætslegeplads i Fælledparken
Soppesøen i Fælledparken genåbnede i august 2013 sammen med en splinterny vandidrætslegeplads fuld af spændende vandaktiviteter for børn i alderen 0-8 år. Her kan man boltre sig blandt vandlabyrinter, en regnsky og to store vandkanoner, der kan skyde mere end fem meter ud på legepladsen. Perfekt legeplads at køle ned på, på en varm sommerdag. Soppesøen er fyldt op med vand i månederne juni, juli og august, når vejrudsigten melder om blå himmel, solskin og temperaturer over 20 grader. Der er gratis adgang.

3. Havnebadet, Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen
Havnebadet på Islands Brygge
er også for de små, da de kan soppe i børnebassinet, der kun er 30 cm dybt. Der kan dog blive pladsmangel i højsæsonen, da Havnebadet er populært hos københavnere i alle aldre. Havnebadet ved Fisketorvet er til de lidt større børn, da det laveste bassin er 70 cm dybt. Lagunen i Havnebadet ved Sluseholmen er tumleplads for svømmere, børn og barnlige sjæle. Børnebassinet er op til 30 cm dybt. Havnebadene holder åbent fra fra 1. juni til 31. august. Der er gratis adgang til alle havnebadene.

4. Bellahøj friluftsbad, Brønshøj
Bellahøj Friluftsbad kan du nyde udsigten over Københavns tage, mens du plasker rundt i de to 25-meter-bassiner på henholdsvis 70 og 90 cm. Bellahøj byder også på et legeområde med vandrutsjebane og et kuperet græsklædt terræn, hvor hele familien kan hygge sig i solen. Det koster 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn. Åbent fra 1. juni til 31. august. For mere information, følg Bellahøj Svømmestation på Facebook.

5. Bavnehøj Friluftsbad, Sydhavnen
Midt i mellem Sydhavnens ensformige boligblokke finder du Bavnehøj Friluftsbad, en oase hvor ungerne kan plaske rundt i legebassinet med varierende dybder. Derudover byder Bavnehøj også på et svømmebassin, græsareal med legeredskaber og en volleybane. Åbent fra 1. juni til 31. august. Gratis adgang. Følg med på Bavnehøj Friluftsbads Facebookside.

Bonus-tip!

Langeland Plads på Frederiksberg kan I besøge den hyggelige legeplads med tilhørende soppebassin, der er fyldt hele sommeren. 

 

Tip: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge