København oser af historie og levn fra fortiden, som længes efter at blive udforsket og undersøgt. Så tag børnene under armen og tag ud og oplev disse fem spændende historiske steder

1. Ruinerne under Christiansborg slot

Under det nuværende Christiansborg Slot ligger ruinerne af de tidligere borge og slotte på stedet, nemlig Biskop Absalons borg fra 1167 og Københavns Slot, som blev revet ned i år 1731. I de stemningsfulde ruiner kan I sammen med børnene udforske ringmuren fra Absalons Borg og resterne af Københavns Slots fængslet Blåtårn, hvor kongedatteren Leonora Christina sad indespærret i næsten 22 år. 

2. Tøjhusmuseet

Hvis dine børn er vilde med kanoner, geværer, rustninger, uniformer og farlige sværd er Tøjhusmuseet det helt rigtige sted at tage hen. Tøjhusmuseets højloftede rum har siden begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraisværd til rækker og rækker af flotte gamle kanoner.

LÆS OGSÅ: Guide: byens 10 bedste isbarer

3. Flakfortet

Flakfortet er øen som ligger midt i sundet, ikke langt fra København. Det tidligere forsvarsanlæg er som skabt til spændende dagsture for både store og små. Her kan man både gå på opdagelse på egen hånd eller tage del i en af øens mange aktiviteter - få fx kuldegysninger og gåsehud, når I går på spøgelsesjagt i de lange og mørke gange, hvor Flakfortets eget spøgelse Helmuth huserer, som han har gjort i 60 år! Der er også minigolf, historiske rundvisninger og skattejagter - og så skal man på en skøn lille færgetur for at nå ud til øen. 

4. Vestvolden

Tag din familie med tilbage i tiden og få pulsen op mellem træer og fortidsminder på Vestvolden. Børn, voksne, cykler, løbehjul og rulleskøjter er alle sammen meget velkomne – og her må græsset gerne betrædes. Vestvolden er 14 km lang og strækker sig fra Gl. Køge Landevej i Hvidovre til Åkandevej i København. Oplev den på hjul eller til fods - der er masser af oplevelser og historiske beskrivelser for alle aldersgrupper.

LÆS OGSÅ: Turist i egen by: 5 hemmelige seværdigheder

5. Vor frelser kirke

Lad ungerne se Københavns historiske bygningsværker oppefra med en tur i Vor Frelser Kirkes tårn. Man skal dog have det godt med høje højder, hvis man vil bestige de 400 trappetrin, og særligt de sidste 150 er ikke for sarte sjæle. De snor sig nemlig udvendigt rundt om spiret og gør opstigningen til lidt af et vovestykke. Men når man toppen, venter belønningen. Udsigten er uovertruffen.

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.