Glutenallergi? Eller ønsker I blot at undgå gluten i kosten? Så se med her, Børn i byen har nemlig samlet 5 lækre, glutenfri spisesteder. Der er lidt for enhver smag, og kan anbefales, hvad end man er allergiker eller ej. 

NicecreamNiceCream Copenhagen

Hvor: Elmegade 30, Kbh N og Enghave Plads 10, Kbh V
NiceCream Copenhagen har to filialer: én på Nørrebro og én på Vesterbro. Her sælger de økologiske, håndlavede og veganske is. Det er muligt at få is i bæger med lækre toppings, i vaffel og som cookie eller brownie-sandwich. Isene er lavet på økologisk kokosmælk fremfor sojamælk eller laktosefri mælk, og så forsøger de, så vidt muligt, at bruge råvarer fra lokale landbrug. Man kan også få lækre milkshakes!

Tip! Med Børn i byen klubben får du 10%

42raw

Hvor: Pilestræde 32, Waterfront Shopping, Frederiksberg Centret og Lufhavnen
Hos spisekæden 42Raw er hele menukortet vegansk og glutenfrit! De serverer både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad – men man kan også vælge, at kigge forbi til en økologisk smoothie eller en kop kaffe med hjemmelavet mandel-, cashew- eller soyadrik. Desuden serverer de forskellige slags raw-kager, alle sødet med frugt eller agave.

Costa D´Hellerup Pizzaria

Hvor: Kildegårdsvej 15, Hellerup
Hos Costa D’hellerup laver indehaveren både sine pizzabunde traditionelt, med fuldkorn OG i en glutenfri version! De glutenfrie pizzabunde består af renset hvede, olivenolie, salt og gær, og koster blot 10 kr. mere end de traditionelle. Pizzaerne skulle efter sigende smage himmelsk, og så er Costa D’ Hellerup faktisk Danmarks første glutenfri pizzaria!

HafniaHafnia Bar

Hvor: Store Regnegade 26, Kbh K
På Hafnia Bar i indre by serveres alt fra salater og sandwiches til shakes og friskpresset juice, men de tilbyder også en lang række glutenfrie produkter - og så er alt sammen 100% økologisk! Derudover laver de flere forskellige raw-kager, såsom blåbær cheesecake og peanutbutter banankage, mums! Og så kreerer de også smukke raw-kager på bestilling, hvis du skal holde glutenfri fødselsdag.

PalæoPalæor

Hvor: Pilestræde, Torvehallerne, Waterfront Shopping, Field’s, Frederiksberg Centret og Illum
Den populære kæde Palæo serverer sund og nærende mad uden tilsat sukker, konserveringsmidler, stivelse, gluten og laktose! Restauranterne serverer alt fra burgere og wraps til salater og hotdogs, men det er også muligt at købe morgenmad, juice, kaffe mm. Udover restauranter, leverer Palæo også en stor palette af to-go produkter, som f.eks. ingefærshots, i bl.a. 7-eleven, Netto og Føtex Food.

 

Fotos: 1. NiceCream Copenhagen 2. 42 Raw 3. Costa D´Hellerup Pizzaria 4. Hafnia Bar 5. Palæo