Var det noget med et måltid i grønne omgivelser? Børn i byen guider jer til en række spisesteder med et grønt twist. Der kommer 5 fantastiske af slagsen lige her! 

1. Café Væksthuset

Midt i Landbohøjskolens utroligt smukke og velplejede universitetshave, ligger Café Væksthuset, i et gammelt forsøgsdrivhus, der i sin tid blev brugt til at dyrke agurker. Her bliver det bare ikke mere fantastisk at nyde et måltid, særligt i sommerperioden hvor alt blomstrer. Stedet byder bl.a. på lækre hjemmelavede sandwich, brunch mm. Der kan selvfølgelig også købes læskende drikke og kaffe, og så er det muligt at sidde både inde og ude.

2. Restaurant Väkst

Cofoco på Sankt Peders Stræde, også kendt som Restaurant Väkst, er en grøn oase midt i byen. Her kan gæsterne nemlig nyde udsigten til et stort, frodigt toetagers drivhus i centrum af restauranten. I drivhuset gror der planter og blade i tråd med det nordiske køkken, som også præger menuen, der har en forkærlighed for grøntsager. En stor del af møblerne i restauranten er bygget i genbrugsmaterialer og træ, som sammen med drivhuset giver gæsterne en haveoplevelse midt i byen. 

LÆS OGSÅ: De 5 markeder

3. ØsterGRO

ØsterGRO er Danmarks første bylandbrug på taget af et gammelt bilauktionshus, på Æbeløgade på Østerbro. Her dyrkes grøntsager ’en masse’, og så produceres der æg og honning. Har I lyst til at kigge forbi? Der er som udgangspunkt altid nogen på tagfarmen om onsdagen fra kl. 10-17, hvor man er velkommen til at komme og se sig lidt omkring, og give en hånd med. Man kan desuden besøge stedet når det fra torsdag til søndag i sommersæsonen, trylles om til Restaurant Stedsans, som serverer himmelske retter af lokale grøntsager og kød. NB! Der skal købes billet på forhånd.

4. Café Botanisk Have

På terrassen foran det gamle palmehus i Botanisk Have holder en retro Citroên HY Van foodtruck, som serverer grillede sandwich, hjemmebagte marmorkager og kaffe, øko-most mm. Her kan de besøgende nyde lidt vådt og tørt med udsigt ud over den smukke have. 

LÆS OGSÅ: Guide: Børnevenlige festivaler

5. Café 8tallet 

På kanten af fælledens fredede uendelighed, i et prisbelønnet byggeri, ligger Café & Restaurant 8tallet, som kombinerer verdensarkitektur med en fantastisk udsigt til Fælledes grønne arealer. På Caféen serveres der brunch – også i børnestørrelse, lækkert smørrebrød, en god solid burger og 3 retters middag om aftenen.  

Billeder: ØsterGRO, Café Væksthuset, Café 8tallet.