Social Foodies har åbnet en ny butik på Østerbrogade, hvor man blandt andet kan få den populære is ’Dyrehaven’. Børn i byen har været på anmelderbesøg.

Social Foodies sælger lækre is, kager og chokolader, men virksomheden sælger også følelsen af at være god. Under sloganet ”Doing good better” hjælper virksomheden landmænd i Afrika med at producere økologiske råvarer, som københavnere nu kan købe i en nyåbnet butik på Østerbrogade og i tre andre butikker i Storkøbenhavn. 

Social Foodies har også som mål at gøre landmænd i Afrika bevidste om, at de skal passe på miljøet og sende deres børn i skole, og virksomhedens varer er i hvert fald populære blandt skolebørn i København.

Sommerkys og chokolade med solsikker
Isene er pastelfarvede, cremede og dufter og smager af det, de er lavet af. Den meget populære is ’Dyrehaven’ er en skøn blanding af æble, ingefær, citron og spinat, mens ’Sommerkys’ er en lækker chokoladeis med hele hasselnødder. 

Den søde pige i butikken giver smagsprøver på alle de is, vi er fristet af. Vi ender med to is med to kugler i hver – Dyrehaven og kirsebær i den ene, og jordbær og fransk nougat i den anden - i hjemmebagte vafler.

LÆS OGSÅ: Små mennesker små fornøjelser - familiebesøg på Sliders

Pigen fortæller, at det er første gang, hun har brugt et vaffeljern, og det kan mærkes, for isene begynder hurtigt at dryppe. Det må dog regnes for begyndervanskeligheder, som slet ikke overskygger oplevelsen af, at vi har fået et nyt stamsted til indkøb af is. Vincent og William på 10 og 11 år giver isene topkarakter.

Vi prøver også ’chokoladebrud’ som er store stykker lys og mørk chokolade, som man betaler for efter vægt. Vi ender med at købe 100 gram lys chokolade med mandel og solsikker og skal helt sikkert hen efter mere. Måske tager vi den mørke chokolade med citrus og kardemomme med næste gang også, for den var lige så lækker.

Til den tid håber vi, at butikken har fået lidt flere siddepladser og gerne en kande vand eller mulighed for at købe en kop kaffe til de søde økologiske varer.

Fem ud af fem stjerner: 
Social Foodies
Østerbrogade 128
2100 København Ø
www.socialfoodies.dk