Som forældre bliver man alt for ofte skuffet, når man vil give ungerne en kulinarisk oplevelse, der går bare et enkelt gaffelstik dybere end pizza eller burgerservering. Men dette gælder ikke i DGI-byen, hvor nyt familiekoncept hitter. Børn i byen giver Vestauranten: 5 ud af 5 stjerner *****

Ungerne synes typisk det er kedeligt at sidde stille under en tre retters menu og efterlader ofte halvdelen af maden uspist tilbage på tallerkenen, fordi de simpelthen går døde i den traditionelle servering...

Men nu har DGi byen fundet på et helt nyt koncept, og det er både sjovt i sin ide og underholdende i sin variation.

Italiensk med dansk islæt
Køkkenchefen Brian Rasmussen har nemlig ladet sig inspirere af den kultur, hvor både familie og måltid begge er topprioriteret og en forsømmelse af den ene af delene er at betragte som helligbrøde. Vi taler naturligvis om Italien - landet hvor familier bestiller en mindre hær af forskellige retter, som man så deler og får smagt lidt af det hele og ikke går kold i en enkel ret.

DGI byen har videreudviklet konceptet ved at hovedretterne serveres i fade i tre etager –inspireret af Amagerhylden for at kaste et dansk islæt ind i den italienske ide.

LÆS OGSÅ: Fødselsdagsfest med bowling i DGI-byen

Børn i byen har selvfølgelig været  af sted for at teste konceptet:
Retterne bestod af den møreste oksefillet og hjemmelavede kyllingenuggets  i stueetagen. På den midterste etage boede salaten, og på det øverste fad med penthouseudsigt lå et bjerg af hjemmelavede rejechips.

Både serveringsformen og den varierede sammensætning ramte både børn og voksne og især vadouvan saucen til vores oksefillet var et hit. Den var et både overraskende og modigt valg - som virkede. Vadouvan er en opgradering af den traditionelle indiske karry, men som har fået et fransk twist med tilsætning af bl.a. skalotteløg og hvidløg. I denne udgave var den næsten en glaze. Kraftig og dyb i sin smag.

Stemningen ved bordet blev med den utraditionelle servering uhøjtidelig og ungerne prøvede alle retter med stor nysggerighed og elskede det uforpligtende i at kunne smage lidt på det hele, men uden at skulle spise sig mætte i en enkel servering.

LÆS OGSÅ: 3 in 1: Vandland, bowling og burgers

Flabet dessert
Desserten var næsten flabet i sin enkelhed. Ind på bordet kom en kagedåse med små lækre hjemmebagte doughnuts som vi dyppede i små skåle med æblemos. Ideen var sjov og ramte igen plet hos ungerne, men også hos os voksne - så meget bull's eye at vi liiige måtte bede om et par ekstra doughnuts, da vi simpelthen ikke forstod, hvor de blev af!

I gamle dage var buffeten i DGi byen ikke det mest ophidsende, men med Brian Rasmussens twist og solide kulinariske egenskaber er dette ændret markant. Hertil er tjenerstaben både venlig og imødekommende, og de er stolte af deres arbejdsplads og den opgradering her er sket. Og det afspejlede sig simpelthen på alle niveauer i den helheds oplevelse vi fik aftenen igennem.

Fakta

"Vestauranten" er DGI byens restaurant, der ligger placeret mellem DGI byen og Øksnehallen i en smukt restaureret stald med levn fra gamle tider i Den Brune Kødby. Sharing-menuen skifter efter sæson, se den aktuelle menu her