Sliders er burgere i miniformat og er en ualmindelig lækker opfindelse. Ved Dronning Luises bro ligger spisetedet af samme navn, der ikke serverer andet end netop disse små, appetitvækkende versioner af den velkendte burger. Og stedet er bestemt et besøg værd - også med børn.  

Burgere har noget kompromiterende og aldersløst over sig. Og når man så rammer noget så indbydende som miniformatet, så kan det næsten ikke blive bedre for store og små. Lidt ligesom de små indkøbsvogne i supermarkederne også har deres tiltrækningskraft. 

Uformel, børnevenlig stemning
En søndag besøgte vi (voksne og 4 børn på 2-5 år) Sliders til sen frokost / tidlig aftensmad. Tidspunktet lod til at være godt, sådan lidt imellem de store ryk ved frokost og aftensmad, så der herskede en dejlig ro i det store, åbne lokale og god plads ved bordene. 

Grundtonen i rummet og ret gennemført i Sliders visuelle identitet, er kvalitetsmættet og rå. Det mørke skaber en dejlig, forputtet ro og enkelthed i oplevelsen af stedet. Man bestiller ved disken og får maden serveret på en bakke, med sliders'ne indpakke i sort papir. Ingen tallerken eller serviet-omrullet bestik her, men en dejlig uformel ro. De ca 60 gæster, som stedet kan huse, sidder fordelt ved kortere og længere borde, som man deler med de andre gæster. Med børn der jo kigger, henvender sig, larmer og leger er det nu dejligt, at være et sted, hvor det at komme hinanden ved netop er en del af meningen med oplevelsen. 

Burgere i børneformat, men til modne smagsløg
Menuen består af 9 forskellige sliders, der alle er lidt voksenagtige. Jeg valgte eksempelvis TRIPLE TRUFFLE CHEESE, med flammegrillet bøf, flere modne oste og stegte svampe, SLOPPY MAMA, braiseret oksekød i rødvinssause med bacon og syltede rødløg og UGLY DUCKLING, braiseret and og kylling i sød chilli, hoisinsause med sukkerærter, forårsløg og peanuts. Dertil store, sprøde grove pomfritter og trøffelmayo. Sådan et sæt koster 119kr. 

Spørger man det søde personale, så kan man bestille KIDS SLIDERS til børnene, som ret beset er en yderst simpel cheeseburger. Den bliver serveret i samme sorte indpakning som de andre sliders, men med et lille ansigt tegnet på. En sød gestus, der blev taget vel imod. KIDS SLIDERS'ne og pomfritterne blev spist med stor vellyst af vores børn. Vellysten var ikke mindre hos os voksne, der trods de kun ni muligheder på menukortet havde store vanskeligheder med at vælge, for det hele lød ret lækkert. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Kalorier og kærlighed på Greasy Spoon

Smagsnuancerne i de tre burgere jeg valgte placerede sig på den søde, salte, fede side. Det braiserede kød var trevlet og saftigt, og alle tre sliders smeltede meget fint sammen smagsmæssigt og udgjorde en tæt og god burgeroplevelse. Nu passede dette mig helt fint, men havde jeg været i humør til noget lidt frisk og sprødt, ville jeg være gået galt i byen. Og er man vegetar eller kød-fri skal man nok søge andre steder hen. 

Efter maden trak stedets dybe vindueskarme i børnene, med fuldt kig til det forbipasserende liv udenfor de store vinduer. Det blev helt huleagtigt og det gav os voksne en mulighed for at runde måltidet og samtalerne af inden vi mætte og tilfredse pakkede sammen og takkede af.

Alt i alt en fin oplevelse, som kan anbefales.   

Fire ud af fem stjerner: 
Sliders

Peblinge Dossering 2
2200 Kbh. N

Fotos: Mette Schaumburg-Müller