Mange forældre har et hav af håndbøger om barnets udvikling stående på reolen. Heldigvis skiller Superbarn! - Styrk dit barns syn, selvværd og sanser sig positivt ud fra mængden - for her er et hav af konkrete ideer til, hvordan dit barn bedst stimuleres alt efter alder. Det er altså aldrig for sent at blive et superbarn!

Forfatterne Maria Beadle (optometrist og samsynstræner) og Anni Kirk (folkeskolelærer med speciale i adfærd, kontakt og trivsel) har skrevet en nytænkende og banebrydende bog om barnets udvikling lige fra fødslen og op til de 12 år. Mange børn har i dag problemer med synet, sanserne og selvværdet, og de problematikker belyser de to forfattere fra hver deres faglige vinkel. Alle forældre vil selvfølgelig gerne have nogle superbørn - og med den rette motoriske, visuelle og sanse-hjerne- og følelsesmæssige stimulation, er det faktisk muligt.

Bogen er opdelt i to dele. Den første del giver dig gode råd til, hvordan du bedst stimulerer dit barn i hverdagen. Hvert udviklingstrin indeholder rigtig gode, konkrete forslag til, hvordan du bedst stimulerer dit barn. F.eks. gåtur med barnevognen på brosten, så vestibulærsansen stimuleres, eller konkrete forslag til selvværdssamtaler til barnet, der udviser problemer med selvværdet. Eller synsøvelser til dit barn, der viser tegn på skelen, dobbeltsyn, afstands- eller fokuseringsproblemer.

LÆS OGSÅ: Børn i byen ELSKER bøger

Bogen er spækket til randen med håndgribelige øvelser, som kan gavne børn i alle aldre. Det er især siderne med forslag til stimulering, der er mest appellerende. De yderst konkrete forslag i forhold til synet er interessante og banebrydende. Jeg har aldrig været bevidst om, hvor vigtigt det også er at træne synet, men det er jeg nu. Den anden del af bogen gennemgår begreber som hjernens modning, syn og samsynet, reflekser og sanser. Også i denne del af bogen er der forslag til stimulering.

Superbarn! - Styrk dit barns syn, selvværd og sanser er glimrende at bruge som et opslagsværk. Har dit barn en udfordring på den ene eller den anden måde, er der råd at hente i bogen. Har din 8-årige dreng svært ved at sidde stille eller bare svært ved at knække læsekoden? Ja, så kommer Anni Kirk og Maria Beadle med mange gode løsningsforslag hertil. Det er altså en bog, du kan bruge gennem hele dit barns opvækst. Er man interesseret i børns udvikling og ønskes der ideer til, hvordan ens barn bedst stimuleres alt efter alder, så er Superbarn! - Styrk dit barns syn, selvværd og sanser absolut anbefalelsesværdig.

Fire ud af fem stjerner: 
SUPERBARN – Styrk dit barns syn, selvværd og sanser af Maria Beadle og Anni Kirk
207 sider
Forlagets pris: 249,95