Hvordan er det at være på barsel? Børn i byen spørger en række kvinder om, hvad deres vigtigste barselserfaringer er, og hvilke råd, de vil give videre til andre på barsel. Her deler blogger Copenhagen Kiddo sine tips.

Hvad er det bedste ved at være på barsel?
Det bedste ved at have været på barsel har været muligheden for at tage alt i et stille og roligt tempo. Det har været en gave for de store børn, at de selv har kunnet vælge, om de ville hentes lige så snart, de fik fri fra skole, eller om de gerne ville blive og lege til sent på eftermiddagen. De har bare vidst, at deres mor havde masser af tid. Nu er det min tredje barsel, og jeg har nydt at være afslappet omkring Vilfred, hvilket helt sikkert også har smittet af på ham. Dagene er også blevet brugt til at få set andre veninder på barsel, vi har gået ture og holdt strikkeklub. Generelt har det bare været et virkelig hyggeligt år.

Og det værste? 
Det værste ved barslen har som sådan ikke noget med selve det at være på barsel at gøre. Men at aftenerne pludselig går med enten at have en baby på armen, eller at stå inde på et værelse og trøste mange gange. Dét har været og er stadig anstrengende. Og nætterne er også hårde. Jeg fungerer virkelig dårligt uden søvn, og vi har mange nætter, hvor vi er oppe mange gange for at trøste. Så jeg er efterhånden kronisk træt.

Hvad var den vigtigste erfaring under barslen? 
Den vigtigste erfaring. Mh, den er svær. Måske at man skal huske at nyde tiden, for den går vanvittig hurtigt. Og så mit tip der kommer i næste spørgsmål. Få lavet en masse gode aftaler, så du ikke går og bliver ensom over vasketøjet derhjemme. Det er rart at komme ud og tage pænt tøj på i stedet for at tulle rundt i joggingbukserne derhjemme.

Hvilket gyldent tip fra en erfaren barslende vil du give til en nybagt mor, der netop er trådt ind i barselsland? 
Et gyldent barselstip fra mig må være, at man ikke skal stresse over at nå opvask, tøjvask og rengøring, bare fordi man er på barsel. Herhjemme er der ikke en regel om, at det er mit ansvar, fordi jeg går hjemme. Jeg planlægger dagene, så de bliver hyggelige for både Vilfred og mig. Og da min mand var på barsel i tre måneder indså han, at han heller ikke fik nået alle de ting. Så: Lad rod være rod og nyd din barsel. Det er en tid du aldrig får igen.

Hvor er dit bedste barsels hang out?
Mit bedste barsels hangout-sted er nok hjemme hos mine barslende veninder. Man kan jo ikke time en baby til at sove, og det er altså ikke så hyggeligt at sidde på en cafe, hvor man skal sidde med sin baby i armene hele tiden, fordi de ikke må være på gulvet. Så er det hyggeligere i hjemlige omgivelser, hvor børnene kan ligge eller kravle sammen på gulvet, når de har lyst til det. I sommer mødtes min mødregruppe i min gård, og det var helt optimalt. Børnene kunne sove i barnevognen lige ved siden af os, og når de vågnede kunne de fint ligge på et tæppe i skyggen, imens vi mødre sludrede. Hvis du ikke har andre veninder på barsel, så spørg ud i de lokale facebookgrupper, der er. Mit indtryk er, at der altid er andre på barsel, som har lyst til at mødes.

Hvad anbefaler du, at man bruger sin tid på under sin barsel? 
Brug tiden på de ting, du ellers ikke ville nå i en travl hverdag med børn og fuldtidsjob. Hvis det er kunst du savner, så tag barnevognen med. Der er flere museer, der holder rundvisning for mødregrupper. Der er også babysvømning, salmesang og rytmik, hvis du er til det. For mig var det bare ikke det, min barsel skulle handle om. Jeg skulle ikke nå alt muligt. Jeg havde faktisk besluttet, at jeg ikke skulle nå særligt meget, og jeg valgte derfor helt bevidst ikke at melde mig til en eneste aktivitet. Og tiden blev fyld rigeligt ud med mødregruppe og veninde-aftaler. Så det handler vel bare om at tage det i sit eget tempo og gøre det, du har har lyst til.

Om Copenhagen Kiddo:
Copenhagen Kiddo hedder i virkeligheden Signe. Hun er mor til tre. Lille Vilfred er den yngste i børneflokken. Signe har styr på, hvad der rykker inden for børnemode- og udstyr, og deler gladelig ud af inspiration og tips til indkøb af børnetøj og ting til boligen. Ind i mellem blogger Signe også om sin familie og deres hverdagsliv med madpakker, weekend-udflugter og udsalgskup. 
Du kan følge Signe på copenhagenkiddo.dk og på Instagram @copenhagenkiddo

Fotos: Copenhagen Kiddo