Den hvide kanin K har levet hele sit liv i den sorte hat, men hvad gør man, når tryllekunstneren falder død om, og man for første gang må hoppe ud i verden?

Hvem er den hvide kanin og hvor skal den bo? Hvad sker der, når det eneste man nogensinde har kendt til forsvinder, som en snemand på en sommerdag? Billedbogen "Den hvide kanin og den sorte hat" er en poetisk bog om nogle af livets store spørgsmål fortalt i børnehøjde. Bogen er skrevet af Jesper Wung-Sung og er illustreret af Anne Margrethe Kjærgaard.

Den stakkels kanin skal så meget igennem efter den har mistet sit hjem. Ikke alle mennesker den møder på sin vej er glade for, at en hvid kanin vil bo i deres hat. Hvordan bogen ender skal selvfølgelig ikke afsløres her - men kaninen møder til slut en figur, der ligner H. C. Andersen. Så mon ikke at alt ender lykkeligt for den lille kanin, som i de fleste eventyr?

LÆS OGSÅ: Boganmeldelse: "Frøen og fluen" af Jesper Wung-Sung

Til forskel fra bogen "Frøen og fluen" af samme forfatter er der ingen rim, og sproget er lidt mere lige til. Bogen er derfor velegnet til lidt mindre børn fra omkring 3 år. Historien og illustrationerne afspejler kaninens sindsstemning og er derfor et godt udgangspunkt for at tale om følelser med sit barn.

Bogen er på 44 sider, hvilket er lidt for mange sider som en godnathistorie hjemme hos os. Men bogen fungerer fint, når den bliver delt op over to eller tre aftener. 

Fire ud af fem stjerner: 
Udgivet januar 2016
Den hvide kanin og den sorte hat" af Jesper Wung-Sung 
Høst & Søn
Vejl. udsalgspris 169,95 kr.
Anbefales til børn fra ca. 3 år