Mangler I inspiration til gode tweenbøger for de 9-13 årige? Vi har samlet en bunke af de bedste Høst & Søn børnebøger lige her!

Annonce


De UalmindeligeDe Ualmindelige

Af Jennifer Bell

Målgruppe: Højtlæsning fra 8 år. Selvlæsning fra 10 år. Kategori: Serier.

Resumé

Ny eventyrlig serie til alle små magikere fra 8 år, der elsker Harry Potter, eller som endnu har rejsen til Hogwarts til gode! Dyk ned i en magisk verden under Londons gader, til den mystiske by Lundinor, hvor helt almindelige ting har helt ualmindelige kræfter - og hvor intet er, som det ser ud. I denne mystiske verden forsøger søskendeparret Ivy og Seb at finde til bunds i en gammel familiehemmelighed - før det er for sent. For under overfladen lurer både mørke hemmeligheder og farer.

Anmeldelser


"Historien har alt det, en god historie skal have i en verden, hvor der allerede har været én, der hedder Harry Potter: magi, ondskab, børn der er almindelige, men kan noget ganske særligt. […] De ualmindelige er en hyldest til fantasien og en opfordring til at læse og digte med."
- Weekendavisen

Titler i serien


Tom Gates

Tom GatesAf L. Pichon

Alder: 8+. Kategori: Humoristiske bøger. 

Resumé

Mød Tom Gates - den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger, der har taget børn over hele verden med storm. Igennem Toms tegninger i sin notesbog, får læseren et unikt indblik i hans hverdag og kreative løsninger på livets små (STORE) problemer. 

Anmeldelser

"I et fascinerende virvar af tegninger, doodles, udråb, lister, blandede kommentarer og lige så blandede skrifttyper fortæller Tom Gates om sit liv […] En sjov kloning mellem en let roman, en tegneserie og et personligt kladdehæfte."
– Birte Strandby, Bogvægten

"Den her bog er uovertruffen i at spille op til ballademageren […] og så får den voksne til at le. For Tom er noget af en charmerende gavtyv. Bogen er kort (alt for kort), og derfor vil jeg ikke afsløre nogen af de spradebasse ting, han gør, men stol på mig, når jeg siger, du har lyst til at finde ud af det."
– Josephine, Bookeater

"Den er skælmsk, humoristisk og virkelig underholdende bygget op med barnlige tegninger, pile alle vegne og små bitte bobler med underlige snakke i – som kun børn forstår".
– Ibi Makienok, Planetibi Instagram

"Der er vanvittigt meget sjov og kreativitet, for drenge i særdeleshed, i denne illustrerede juniorbog. Forfatter Liz Pichon har genskabt et realistisk drengeunivers, der indeholder fabelagtige børnesprogsdialoger og skønne stregtegninger. På autentisk vis beskrives et overstadigt tempo af uheldige hændelser, som medfører høje grin og fnis … en oplagt frilæsningsbog, der i høj grad lever op til udsagnet på bogens forside – "Læs den og dø af grin!""
– Børn i byen

Titler i serien


Antboy

Af Kenneth Bøgh Andersen

Alder: 9+. Kategori: Serier.

Resumé

Mød en vaskeægte dansk superhelt! Historien om Antboy er historien om lille, tykke Peller Nørhmann fra 6. klasse - skolegårdens nederste hakkekylling og Terror-Tvillingernes absolutte yndlingsoffer. Men da Pelle en dag bliver bidt af en temmelig speciel tissemyre, forandrer hele hans verden sig. Han begynder at udvikle de mest utrolige kræfter og bliver til superhelten Antboy - Myredrengen! Men Pelle og Antboy erfarer hurtigt, at det ikke altid er lige spændende - eller nemt - at være superhelt i en ganske almindelig søvning by i Danmark. Bøgerne er fulde af humor, drama, superhelte og superskurke. Serien er illustreret af Erik Petri og bør læses i rækkefølge. I februar 2016 får endnu en Antboy-film premiere. 

Anmeldelser 

"Det er en ret sjov, usædvanlig superhelte-serie…"
- Troldspejlet

"Sproget sprudler og handlingen klistrer læseren til bogen…"  
★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende

Titler i serien


Pelle og Petra

Af Gunvor Reynberg

Alder: 9+. Kategori: Serier.

Resumé

Humoristisk hverdagsserie om to herligt nørdede unger, der insisterer på retten til selv at vælge, hvem man er venner med - og på at føre frihedskamp og projektfremlæggelse på deres helt egen måde. Fyldt med action, humor og planer, der kun kan gå galt... Serien om Pelle og Petra er illustreret af Peter Heydenreich, og kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser 

"Spændende og sjov historie om Pelle og Petras fortsatte kamp for børns rettigheder, og om fantasi, frihedskamp og integration."
- Palles Gavebod  

"Historierne er fulde af skøre idéer og skæve eksistenser, som gør Pelle og Petras verden interessant at træde ind i. Bøgerne er skrevet med en sjældent fin blanding af humor og alvor, fakta og fiktion, som gør læsningen både underholdende, tankevækkende og måske endda inspirerende."
- Weekendavisen 

Titler i serien


Skammerens Datter

Af Lene Kaaberbøl

Alder: 11+. Kategori: Serier.

Resumé

Forestil dig, at der findes et menneske, som blot ved at se dig i øjenene, kan afsløre alle dine løgne og bedrag. Det kan Skammeren… Dina er Skammerens datter og til sin store fortrydelse har hun arvet sin mors evne. For hvordan kan man leve et helt almindeligt liv, når man har øjne, som ingen almindelige mennesker tør se ind i? Med den fængslende fantasyserie Skammerens datter har Lene Kaarberbøl fået sit store gennembrud både nationalt og internationalt. Serien har vundet adskillige priser og er blevet en moderne klassisker. Bøgerne danner også baggrund for storslåede teaterforestillinger og spillefilmen af samme navn. Bøgerne bør læses i rækkefølge.

Titler i serien


Mørke Møder – Drengehjemmet 1

Mørke Møder - Drengehjemmet

Af Dorte Roholte
Alder: 11+. Kategori: Til piger

Resumé

Mørke møder er første del af den nye, spændende, romantiske og creepy serie Drengehjemmet skrevet af den populære forfatter Dorte Roholte, som også står bag historien om Mærkelige Mynthe. 13-årige Emma skal flytte. Hendes forældre har købt et gammelt drengehjem, som de nu vil lave til Bed & Breakfast. Ude midt i ingenting, i en død zone uden wi-fi! Emma er i krise, men hurtigt overskygges hendes egne problemer af mystiske hændelser i det store, gamle hus. Hvorfor lukkes alle døre pludselig mellem stuerne, når de er efterladt åbne, og hvem er den lækre Finn i det gammeldags tøj, der dukker op og fortæller om drengehjemmets grumme historie? Hvad skete der egentlig dengang i 1960'erne, da dele af hjemmet brændte ned? Og hvorfor vil ingen tale om det? Mørke møder byder på masser af mystik og spænding og genkendelige situationer fra teenagelivet til piger fra 11 år, som ikke er til decideret fantasy eller gys.
 


Anne fra Grønnebakken

Anne fra GrønnebakkenAf L.M. Montgomery
Alder: 11+ år. Kategori: Til piger. 

Resumé

Efter talrige opfordringer fra læsere i alle aldre, genudgives de tre første bøger i den klassiske fortælling om Anne fra Grønnebakken. Serien udkom oprindeligt i 1908, men står den dag i dag stadig som en aktuel fortælling med emner som feminisme, fordomme, mobning, venskaber på trods og ønsket om at høre til.

Anmeldelser

"Bogen, der lærte mig om kærlighed."
– Lea Korsgaard, Alt for damerne 

"Jeg [vil] glæde mig til en genforening med en af min barndoms store heltinder, Anne fra Grønnebakken."
– Maj Bjerring Sørensen, Hendes Verden 

"Bogen er fyldt med liv og glæde med mange små historier om Annes glæder og ulykker […] Jeg forstår godt, at det er en klassiker, der kan glæde både børn og voksne."
– Bookeater

"Det er en magisk barndom. Sådan én du tuder over, når du bliver stor. Jeg græder af glæde, når Anne får sin første historie trykt i et blad, for det handler bøgerne også om: at digte og have en livlig fantasi. Det fantastiske ved Anne fra Grønnebakken er, at Anne tænker frit og får rigtig meget ud af små ting […] Anne med e er vild med verden, og hendes højeste ønske er at høre til. Jeg håber, hun får en plads i din bogreol".
– Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen

"Skøn og tidsløs historie på alle måder! Helt klart værd at læse som voksen også."
– Karin Hald, Skrivepulten

 

Titler i serien


Alt om at være pige

Alt om at være pigeAf Camilla Wandahl

Alder: 10+. Kategori: Til piger.

Resumé

Alt om at være pige handler om alle de ting, der foregår på pigeværelset bag den lukkede dør – og om alle de tanker, der svirrer gennem hovedet på en 13-årig pige, der bare gerne vil være som alle de andre i klassen. Hvordan er det at være pige, når kroppen begynder at ændre sig? Camilla Wandahls nyeste bogserie for tøser er en varm og sjov fortælling om veninder og hverdagsdrama. Og om Ida, hvis tanker kredser om drenge og kroppens pinlige forandringer –især om de forandringer, der lader vente på sig!

Anmeldelser

"Nej det er ikke nemt at være pige og skal til at blive voksen. Men bogen her er rigtig godt skrevet og henvender sig til lidt større børn, hvor alt det med kroppens forandring og det modsatte køn begynder at blive interessant. Og den er samtidig underholdende."
★★★★ – Bogrummet

"Alt om at være pige er en morsom tøsefortælling om veninder, kærester og ganske almindelige hverdagsdramaer."
– Børn i Byen

"Der er ingen tvivl om, at læserne vil tage imod bogen her med kyshånd. Intet er så skønt som en bog, hvori man kan spejle sig og samtidig søge råd, støtte og opmuntring. Camilla Wandahls evne til at sætte ord på livet som ung pige er formidabel […] en sjov, hjertevarm, men også yderst lærerig bog."
– Bogvægten

 

Titler i serien


Veninder for altid

Af Camilla Wandahl

Alder: 9+. Kategori: Til piger.

Resumé

I den populære pigeserie Veninder for altid fortæller Camilla Wandahl med stor indlevelse om pigerne Ji, Jose, Ane og Tammy. De fire 11-årige piger er på skift hovedperson i bøgerne, hvor man hører om venskaber, intriger, familie og - selvfølgelig - drenge. Serien henvender sig især til piger, der efterlyser et alternativ til heste-og fantasybøger. Bør læses i rækkefølge. Alle historierne om Veninder for altid kan nu også læses i en ny samleudgave.

Anmeldelser 

"Camilla Wandahl skriver i et let sprog, der passer til både historien og målgruppen … Der er drama – men det er skildret præcis, som det foregår i virkeligheden, når man er 11 år og bare gerne vil høre til. Et rigtig godt alternativ til heste- og fantasybøger."
– Rikke Dyrhave Nissen, Fortællingen. dk  

"Camilla Wandahl kommer i sine fremragende pigebøger langt omkring i præ-teenagernes univers og får belyst rigtig mange problemer, og bøgerne bevæger sig ubesværet, realistisk og nærværende i ungpigeuniverset."
★★★★★ – 24timer

Titler i serien


Hestene på Ponygården

Af Ina Bruhn

Alder: 10+. Kategori: Til piger.

Resumé

Hestene på Ponygården er serien om fire piger, som egentlig kun har én ting til fælles: HESTE. Hver bog fortæller historien om en af pigerne og hendes pony. Om fællesskabet i stalden, stævnerne og konflikterne pigerne imellem. Bøgerne er illustreret med QR koder, der linker til korte instruktionsfilm og gode staldtips. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. 

Anmeldelser 

"En dejlig ny serie om piger og heste. Og heldigvis også om venskaber, store og små problemer og hverdags-agtige ting for helt almindelige piger. Den kan virkelig anbefales."
★★★★ - Palles Gavebod

Titler i serien


Hest, hest, tiger, tiger

Af Mette Eike Neerlin

Alder: 12+. Kategori: Til piger.

Resumé

En følsom og humoristisk historie om en hovedperson, man både kan le og græde med. Det er historien om Honey, der er født med læbeganespalte og vokset op med en psykisk handicappet søster og en mor, som forsøger at få tingene til hænge sammen ved at arbejde i Harrys hælebar. Hver anden weekend er Honey hos sin småkriminelle, luddovne far. Kan det blive mere gråt og sørgeligt? Det er det bare slet ikke, for Honey er en overlever på den fede måde. 

Anmeldelser 

"Det her er simpelthen en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Glæd dig!"
- Weekendavisen                                           
★★★★★ – Berlingske

Mig og Dylan Walker

Af Anne Sofie Hammer

Alder: 12+. Kategori: Til piger / til drenge

Resumé

Mig og Dylan Walker er en tåkrummende, humoristisk historie om drenge og piger og deres akavede forsøg på at nærme sig hinanden. Om at gå i niende klasse og konsekvent gøre alt det forkerte i forsøget på at gøre det rigtige. 

Anmeldelser:

"Forfatter Anne Sofie Hammer lykkes med denne letfordøjelige roman at komme ind under pubertetshuden på teenageres akavede forsøg på at komme i kontakt med hinanden […] Har du tidligere læst Dennis Jürgensens ungdomsroman " Kærlighed ved første hik", og klukker du inden i dig selv bare ved tanken om historien, så er " Mig og Dylan Walker" alle siderne værd."
– Fyens Stiftstidende

"Lige så stille griber historien én, og man både morer sig og krummer tæer i takt med, at løgnen og Malthes dilemmaer vokser."
– Weekendavisen


Selfie-Simon

Selfie SimonAf Susanne Foldberg

Aldersgruppe: Fra 10 år. Kategori: Til drenge / til piger.

Resumé
Bogen dine børn vil elske lige så højt som YouTube! Selfie-Simon giver en realistisk skildring af en 12-årig drengs fascination af YouTuber-fænomenet, og tager fat i emner som venskab, cybermobning og YouTube-challenges.
Simon går i 5. klasse, hvor alle drengene kun går op i fodbold og synes det er barnligt, at Simon spiller Minecraft og drømmer om at blive en berømt youtuber. Han bliver venner med Rosa, og med hendes hjælp laver han sin første chili-challenge. Den nye video får nogle likes, men også en kommentar fra en der kalder sig Seb05, som begynder at stille Simon nye challenges. I takt med, at udfordringerne bliver vildere og vildere, får Simons kanal flere og flere følgere. Men Simon begynder at blive bange. Det han laver er både ulovligt og livsfarligt. Hvor langt tør han gå i sin jagt på Guldtuben?

Anmeldelser


"Man lever sig fuldstændig ind i Simons dilemma og bliver også lidt urolig undervejs, kan jeg godt indrømme. […] Historien er god, fordi den prøver at beskrive, hvordan det er at være venner og fjender med internettet som en meget vigtig med-og modspiller. Det er ikke set så tit før." - Weekendavisen

★★★★ - Kid's News
"Det fede var blandt andet, at den handler om YouTube og challenges, som er noget, som alle på min alder kender - og så var den mega spændende! Jeg læste den vildt hurtigt." - Sigurd 10 år
"Jeg læste den på en halv time!" - Anna Mai, 11 år
"Jeg kunne slet ikke stoppe med at læse. Jeg følte mig på en måde som Simon. Den gav mig lyst til selv at lave vilde challenges ... og så alligevel ikke." - Peter, 10 år

Titler i serienTernet Ninja

ternet ninjaAf Anders Matthesen

Alder: 12+. Kategori: Til drenge.

Resumé

Ternet Ninja fortæller om 13-årige Askes op- og nedture, konflikter og forelskelse, og om hans møde med en usædvanlig ninja, syet af en børnearbejder på en legetøjsfabrik i Thailand – og sejlet til Danmark af gode gamle onkel Stewart. En rapkæftet ninja, der blev ternet ved et slags uheld og med rødder tilbage til det japanske samuraisamfund, som indædt kæmper for, at retfærdigheden skal ske fyldest... 

Anmeldelser

"Sjældent har jeg grinet så meget af en bog, og det er første gang, at jeg har læst en bog, som jeg ikke kunne stoppe med at læse om aftenen, før mine forældre brutalt måtte stoppe mig ved at slukke for lyset."
– Markus 10 år, Lokalavisen Frederiksberg

"Anders Matthesen rammer plet med ny børnebog. Alle børn burde have en ternet ninja som sparringspartner […] Det funker fint hele vejen igennem, og løjerne lægger sig op ad sproget, så det hele virker som Bjarne Reuter version 2016."
★★★★ – Politiken

"Kanondebut. Ole Lund Kirkegaards arvtager hedder Anders Matthesen."
★★★★★ – Ekstra Bladet

"[…] først og fremmest formår Matthesen at overføre sin skæve, sorte og genuint sjove børnehumor til skrift."
★★★★  – JyllandsPosten

[...] en ikonisk heltefortælling med uhyre velfungerende replikker."
★★★★ – Berlingske


Mig og Dylan Walker

Af Anne Sofie Hammer

Alder: 12+. Kategori: Til drenge / til piger

Resumé

Mig og Dylan Walker er en tåkrummende, humoristisk historie om drenge og piger og deres akavede forsøg på at nærme sig hinanden. Om at gå i niende klasse og konsekvent gøre alt det forkerte i forsøget på at gøre det rigtige. 

Anmeldelser:

"Forfatter Anne Sofie Hammer lykkes med denne letfordøjelige roman at komme ind under pubertetshuden på teenageres akavede forsøg på at komme i kontakt med hinanden […] Har du tidligere læst Dennis Jürgensens ungdomsroman " Kærlighed ved første hik", og klukker du inden i dig selv bare ved tanken om historien, så er " Mig og Dylan Walker" alle siderne værd."
– Fyens Stiftstidende

"Lige så stille griber historien én, og man både morer sig og krummer tæer i takt med, at løgnen og Malthes dilemmaer vokser."
– Weekendavisen


Selfie-Simon

Selfie SimonAf Susanne Foldberg

Aldersgruppe: Fra 10 år. Kategori: Til drenge / til piger.

Resumé
Bogen dine børn vil elske lige så højt som YouTube! Selfie-Simon giver en realistisk skildring af en 12-årig drengs fascination af YouTuber-fænomenet, og tager fat i emner som venskab, cybermobning og YouTube-challenges.
Simon går i 5. klasse, hvor alle drengene kun går op i fodbold og synes det er barnligt, at Simon spiller Minecraft og drømmer om at blive en berømt youtuber. Han bliver venner med Rosa, og med hendes hjælp laver han sin første chili-challenge. Den nye video får nogle likes, men også en kommentar fra en der kalder sig Seb05, som begynder at stille Simon nye challenges. I takt med, at udfordringerne bliver vildere og vildere, får Simons kanal flere og flere følgere. Men Simon begynder at blive bange. Det han laver er både ulovligt og livsfarligt. Hvor langt tør han gå i sin jagt på Guldtuben?

Anmeldelser


"Man lever sig fuldstændig ind i Simons dilemma og bliver også lidt urolig undervejs, kan jeg godt indrømme. […] Historien er god, fordi den prøver at beskrive, hvordan det er at være venner og fjender med internettet som en meget vigtig med-og modspiller. Det er ikke set så tit før." - Weekendavisen

- Kid's News
"Det fede var blandt andet, at den handler om YouTube og challenges, som er noget, som alle på min alder kender - og så var den mega spændende! Jeg læste den vildt hurtigt." - Sigurd 10 år
"Jeg læste den på en halv time!" - Anna Mai, 11 år
"Jeg kunne slet ikke stoppe med at læse. Jeg følte mig på en måde som Simon. Den gav mig lyst til selv at lave vilde challenges ... og så alligevel ikke." - Peter, 10 år

Titler i serien

 


Et spring i tiden Et spring i tiden

Af Madeleine L'Engle

Målgruppe: fra 9 år. Kategori: Eventyr.

Resumé

Læs bogen bag filmen! Pigen Meg Murray og hendes geniale lillebror Charles, hvis far er forsvundet sporløst, får en mørk og stormfuld nat besøg af den spøjse gamle dame, mrs. Vad, som afslører, at hun ved, hvor faren er. Søskendeparret erfarer også, at faren, der var videnskabsmand, har fundet ud af, hvordan man rejser gennem tid og rum. De begiver sig nu sammen med deres ven Calvin ud på en eventyrlig rejse for at finde deres far ...
Disneys store familiefilm baseret på bogen har premiere i de danske biografer d. 5. april 2018. Se trailer HER.


Den Store Djævlekrig

djævlens lærlingAf Kenneth Bøgh Andersen

Alder: 12+. Kategori: Fantasy

Resumé

Den Store Djævlekrig beretter ikke blot om kampen mellem det gode og det onde. I Filip Engells billede fortælles også en eviggyldig historie om menneskets indre kamp med sig selv, og de helt store spørgsmål tages under behandling: Hvad er meningen med livet, og hvad vil det sige at være et menneske?

Anmeldelser

"Kenneth Bøgh Andersen er i en klasse for sig med sin opfindsomhed, alvor og det skæve grin."
★★★★★ - Politiken 

"Kenneth Bøgh Andersen samler trådene og styrer fortællingen i land med en overlegen sikkerhed. Sprogligt er det mere end almindeligt veloplagt, og forfatteren har fundet en helt egen stil, som balancerer mellem morbid humor, drengelogik og en til tider barsk og uforsonlig fortolkning af de store fortællinger som klangbund."
★★★★★ - Jyllands-Posten 

Titler i serien


Jesper Wung Sung

Alder: 12+.

Zam

Zams største ønske er at være en ganske almindelig dreng, men det er svært, når man er zombie, og de fleste er bange for en. Zam børster tænder, vasker sig under armene, går i skole og laver sine lektier, og så bruger han rigtig meget tid på at øve sig i at gå som en helt almindelig dreng. En dag kommer Zam til at gøre det værst tænkelige og må endnu engang acceptere, at han ikke kan være en del af fællesskabet. Men hvem kan egentlig også være ven med en zombie? Zam er en atypisk zombiebog, da historien fortælles fra zombiens synvinkel – en bog, der lige så meget handler om at være uden for fællesskabet og om at føle sig forkert og afvist. 

Anmeldelser 

"Zam er en usædvanlig zombiehistorie og en virkelig spændende fortælling, som kan sætte mange tanker og diskussioner i gang."
- Weekendavisen

"Bogen er både betagende og spændende. Den er ekstrem lærerig, meget relevant og får børn og unge til at se tingene i et større perspektiv."
- Nordjyske Stiftstidende

Flere bøger af Jesper Wung Sung


 Læs også vores bogguide her:


Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.