I virkeligheden er det jo en ret genial ide: I stedet for at forsøge at hive vrangvillige preteens med deres bedsteforældre i teatret til endnu en udgave af gamle travere, så skab en forestilling som vækker genklang i børnenes univers. - Og det gør Eventyrteatrets Stjernedrys og Nissekys!

Det er nemlig i den grad genkendeligt, når en julemusical foregår på Para-Ice Hotel og handler om julevæsener, der skal konkurrere i 'Den store Julebagedyst', 'X-mas Factor', 'For lækker til Langrend' og 'Tosset med Træskodans'?

Med masser af iørefaldende og høje poprytmer og et univers kendt fra tv, virkede det til, at målgruppen blev nået. Der var i hvert fald masser af klapsalver og grin fra de yngre gæster, da der var premiere på Eventyrteatrets julemusical i Tivoli. De voksne kunne også more sig over økoalfer med navne som Stevia, Bulgur og Gluten og sangtekster som: 

Det er dumt og være offer
For farve- og tilsætningsstoffer
Brød er lækkert men lur mig
om det ik’ bli’r bedre af en øko surdej
Kik på varernes stempel
Og tænk på din krop er dit tempel”

Skuespillerne var da også både velsyngende, veloplagte og generelt i hopla. Når man tilsatte flotte kostumer med masser af glimmer, var julestemningen hurtigt i top hos både store og små.

Historien i ”Stjernedrys og Nissekys” er kort fortalt, at fire hold af finalister (Husnisserne, Økoalferne, Tusmørketroldene og Havenisserne) kæmper om at vinde den store vandrepokal ”Julemandens Gyldne Støvle”. Og selvom ”Stjernedrys og Nissekys” er en moderne forestilling, var der ingen tvivl om, at de underligggende moraler om venskab, god kampånd, ingen mobning og ingen snyd var klassiske julebudskaber. 

Fem ud af fem stjerner: 
Stjernedrys og Nissekys af Eventyrteatret 
Glassalen i Tivoli
Spilleperiode: 28.11 - 20.12. 1015
Aldersgruppe: Fra 5 år+
Varighed: 1 time uden pause
Køb billetter her.

Fotos: Ole Mortensen