Hvad gør man, når man går i sjette klasse og finder ud af, at ens bedste ven er vild med den samme pige som en selv? Vilmer gør alt det forkerte – til at begynde med i al fald.

Hvad så, Vilmer? Er en ny børne-/ungdomsbog i ”læs let genren” skrevet af forfatter-debutanten Mads Heinesen.
Bogen beskriver fint den første forelskelse, vennekonflikter og forældreforhold – uden på noget tidspunkt at gabe over et større stykke kage, end kæben kan holde til.vilmer

Over 134 siders børne-venlig skriftstørrelse følger læseren Vilmer gennem hverdagens konflikter, når de store følelser pludselig tager over. Den enkle hun-elsker-mig-hun-elsker-mig-ikke problematik går aldrig af mode – og bliver aldrig mere aktuel, end når den kobles med værdier som venskab, mobning og (manglende) tro på sig selv. Så selv om Hvad så, Vilmer? fortælles gennem en drengs øjne, vil handlingen både kunne fange piger og drenge.

Derved egner temaet sig rigtig godt til målgruppen, som ofte vil klage over, at læse-let bøger er for kedelige i handling. Hvad så, Vilmer? beviser, at man sagtens kan skrive historier med hjerte og hjerne, selv om den bruges til den første læsning.

Bogen kan bruges som højtlæsning, men lever allerbedst i børnenes eget univers – og derfor med dem selv som fortæller. Så lad dit barn sætte sig godt til rette og læse løs om Vilmers turbulente tid i følelsernes vold. Dét er ikke spild af tid.

Hvordan Vilmer kommer igennem sit kærlighedseventyr og de dertil hørende problemer med bedste-vennen Mick, skal ikke afsløres her – men at Mads Heinesen overlever sin forfatterdebut med æren i behold skal derimod ikke være nogen hemmelighed. Så mon ikke, vi kan vente os flere ungdomsbøger fra hans hånd? Man har da lov at håbe.