Ny burgerrestaurant på Østerbro levede ikke helt op til forventningerne. Børn i byen har anmeldt Østerbros Originale Burgerrestaurant.

Østerbros Originale Burgerrestaurant er en ny filial af Vesterbros Originale Burgerrestaurant og åbnede på Trianglen i september.

Restauranten lover byens bedste burgere, og det skulle Børn i Byen selvfølgelig teste, men det var ikke helt let, for restauranten meldte hele tiden ’alle borde optaget’. Det er selvfølgelig altid et godt tegn, så vi var glade, da det lykkedes at få et bord en hverdag sidst på eftermiddagen. (Restauranten har nemlig også lukket for take away i øjeblikket.)

Vi blev bænket ved et solidt træbord og fik straks et menukort med burgere, et overraskende stort udvalg af fritter og tilbehør. Kortet var dog ikke helt opdateret, for eksempel er det muligt at få en børne-burger og milkshakes, selvom det ikke fremgår af kortet, og princippet med, at man skal skrive sin egen bestillingsseddel med bordnummer virker ikke, for bordene har ingen numre.

Vi fik drinksene – isvand og varm kakao – med det samme, mens ventetiden på burgerne var lang nok til, at vi kunne se os om.

Børnene kunne godt lide lysene i syltetøjsglas på bordene og glødelamperne, som sammen med de gule murstensvægge med hvide fliser og jernstole giver restauranten et råt look. Men de savnede noget blødt at sidde på og en afslappet atmosfære. Musikken er hurtig, og hele stemningen lægger op til en hurtig-ind-hurtig-ud-forretning.

Burgerne var store med knasende sprøde brød og fyldige bøffer. Min var pyntet med en chili og havde en lækker chili-relish, men både den originale burger og børneburgeren var kedelige og stort set uden smag. Fritterne var til gengæld helt i top – både de originale og chili-fritterne. Det samme var den hjemmerørte remoulade, som der dog er meget lidt af.

Tre ud af fem stjerner: 
Østerbros Originale Burgerrestaurant

Østerbrogade 74, 1650 København Ø
oeb-burgers.dk