Find efterårsro og velvære på Helenekilde Badehotel. Børn i byen anbefaler en overnatning med havduft, nærvær og forkælelse for smagsløgene.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Det er efterår og vejret er blevet koldt og vinden rusker. Det er måske ikke lige det vejr, man tænker, at man normalt ville søge ud mod de dansker kyster for at bo på et badehotel. Ikke desto mindre bør man unde sig selv lige præcis det. Fra vi går ind af døren på Helenekilde Badehotel mødes vi af en helt særlig ro og varme. Indretningen er smagfuld, harmonisk og i varme farver. Vores værelse har den mest fantastiske havudsigt, så langt øjet rækker og brændingen bruser dybt og smukt.

Kagebord og eftermiddagssol
Efter en hurtig udpakning går vi nedenunder og forsyner os med lækkert hjemmebag,  frugt, friskbrygget kaffe og varm kakao med flødeskum.  Vi sidder i store bløde sofaer helt tætte med hinanden foran en knitrende brændeovn. Overalt er der tændt levende lys og hele stemningen får os faktisk til at nyde at efteråret er kommet. Efter kagebordet går vi en skøn tur langs stranden og er så heldige, at vi får lidt sen eftermiddagssol. Kyststrækningen ved Helenekilde er dramatisk og hæver sig højt op over stranden og ligner næsten ikke et dansk landskab. Vi nyder bare det at gå og holde om hinanden, kysse og kramme i kontrasten til hverdagen med job, børn og by. 

LÆS OGSÅ: Ystad Saltsjöbad - spa heaven kun 1 time væk

Efterårsforkælelse til maven
Efter en solid gåtur er vi blevet frisket op og er ved at være godt sultne. Restauranten har den helt rigtige badehotelsatmosfære, nemlig på en gang både rustik, let og elegant. Og det samme er maden. Vi starter med en dejlig fiskesuppe og drikker en skøn hvidhvin fra Sancerre. Og midt i den langtidsstegte kalv med rodfrugter og kartoffelmos bliver vi enige om at sommer med let dampet fisk faktisk har en udløbsdato og efteråret bare har sine klare fordele – i hvert fald på Helenekilde. Som punktum for menuen får vi en cremet isdessert. Mætte og tilfredse nyder vi en drink foran ilden i stuen, inden vi dejser omkuld i den store seng og falder i søvn til bølgernes brusen.

LÆS OGSÅ: Norsk natur-eventyr

Velvære for alle sanser
Næste morgen er vi fuldstændig udhvilet og går nedenunder for at nyde morgenmaden som består af frisk frugt, hjemmelavet müsli, hjemmebagt brød, oste og skinker og en masse andre lækkerier. Igen nyder vi at sidde i badehotellets unikke charme og betragte udsigten over det efterårskolde hav. Et ophold på Helenekilde Badehotel er velvære for alle sanser. Men det bedste er, at roen på en eller anden måde bliver siddende i kroppen - også flere dage efter, man er kommet hjem igen.

Børn i byen var inviteret af Helenekilde Badehotel.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.