På Amagerbrogade ligger Vildglad – en lillebitte isbutik, som man vitterligt kun kan blive vildt glad af at besøge.

Når man træder et par trin op af den lille trappe til butikken med den solgule facade, kan man ikke undgå at blive i godt humør. Lokalet er lyst og indbydende, duften i rummet er sød, bag disken står altid en smilende medarbejder og så er der selvfølgelig frysedisken, der er fuld af lækker, cremet is i indbydende farver.

Ungerne trykker næserne flade mod ruden ind til fryseren. Det er svært at beslutte sig, for sortimentet af is er stort. Alle de traditionelle er der: vanilje, chokolade, stracciatella, pistacie, jordbær og hindbær, men også mere specielle smagsvarianter frister: chokomint, granatæble, mango, bubblegum, blåbær, lakrids, Oreos, citron og mange flere.
Alle is er frisklavede fra Vildglads eget ismejeri, der kun bruger råvarer af høj kvalitet, økologisk mælk og ingen unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Vildt lækker hjemmelavet is hos Østerberg

Smagsprøver og rabatkort
Man kan altid få en smagsprøve, før man bestemmer sig. En fin lille gestus. Ligesom butikkens rabatkort, der giver dig et klip, hver gang du køber en is – og ender med at udløse en gratis is med to kugler, når du har fået otte klip. – Og det gør du hurtigt, for Vildglad er vanedannende!

Hvil i skyggen eller leg i solen
Vi bestemmer os for 2 x vafler med hhv. vanilje og blåbær, et bæger med chokomint og den sukkerfri kiwi-æble-lime-is på toppen samt en milkshake lavet på is med smag af hvid chokolade og jordbær.

Lækkerierne tager vi med os over på den anden side af gaden, hvor vi yderst veltilfredse nyder dem i eftermiddagssolen på den åbne Sundbyøster Plads med bænke. Eneste minus ved Vildglad er nemlig, at den ligger i skygge hele dagen. På en meget varm sommerdag kan dette dog også vendes til et plus, og der er god mulighed for et hvil med is på bænken eller ved den lille flok af borde og stole foran butikken. Under alle omstændigheder er en is hos Vildglad altid oplagt at kombinere med en tur på den superfine Smyrnavej Legeplads lige overfor. Vi er fans – og på en skala på 1-5, giver Olivia på fem år i øvrigt sin blåbær-is tyve stjerner!

Fem (tyve) ud af fem stjerner:  ★ ★ ★ ★ ★ 
Vildglad, Amagerbrogade 182, 2300 København S
Åben mandag-søndag kl. 12-22
www.vildglad.dk

Fakta:
- Ud over den italienske is rummer sortimentet hos Vildglad også softice, milkshakes, smoothies, kaffe og the – samt muligheden for at købe den italienske is med sig hjem på thermoboks.
- Vildglad holder ikke kun til på Amagerbrogade, men har også tre øvrige filialer på hhv. Nørrebro, Amager Strandpark og senest ved Copenhagen Street Food på Papirøen. 

Fotos: Katrine Hemmingsen.