Vi er taget til skønne Sicilien med vores 4 sammenbragte børn i alderen 7-9 år. Lige fra vi ankommer kan vi mærke at konceptet er helt i vores ånd. Her er stemning, ånd og gennemført klasse, der får os til at slappe helt af lige fra start til slut.

Det er GulliverRejser der står bag, og de arrangerer familieture, der byder på lidt mere end de sædvanlige charterdestinationer.  Jonas og Marianne er værtsparret, og de har med stor sikkerhed valgt et virkelig gennemført sted, der bedst kan beskrives som et udvidet b&b i luksusklasse langt væk fra masseturismen. Vi er i alt 6 danske familier, som hver får tildelt en kæmpe lejlighed i 2 etager med lækker terrasse i stuen og balkon på første salen.

Æstetisk paradis for børn og voksne

Stedet hedder La Scibina, og ligger i den lille hyggelige by Marina di Ragusa på den sydlige side af Sicilien. Det huser et virkeligt lækkert poolområde, hvor æstetikken er i højsædet. Her er så dejligt, at man slet ikke behøver at forlade stedet, da ungerne stortrives og leger med de andre børn på kryds og tværs af familierne. Dagene igennem hører man glade barnestemmer, hvin og frydeskrig og de voksne har rig mulighed for at chille med et glas køligt hvidvin i skyggen. 

Friskpresset morgenjuice under palmerne

Turen inkluderer en række spændende udflugter som både tiltaler voksne og børn, og som man ikke må snyde sig selv for.
En af de første eftermiddage mødes vi f.eks. alle på stranden, der kun ligger et pizzakast væk fra La Scibina. Her padler vi på longboards, hvorefter vi drikker kolde øl og sodavand og spiser pizzaer på stranden i den synkende aftensol.

Morgenmaden er ægte italiensk og indtages i den smukke fællesgård med palmer og blomster med friskpresset juice på lokale solmodne appelsiner. Stemningen er afslappet fra man står op og til man går i seng.

Herudover er der fællesturene som tæller udflugter til en lokal chokoladefabrik til gourmetspisning på en toprestaurant en times kørsel fra Marina di Ragusa.  

LÆS OGSÅ: Erfaren homeswapper: Kaffen smager bare anderledes i andres hjem

Jonas og Marianne formidler desuden viden om regionen, så man kan opleve øen på egen hånd. Vi tager bl.a. ud med en af de lokale på en lækker speedbåd, så vi får en dag på havet med fiskeri, solslikning på båden og skønne snorkelture i det åbne hav.

Poolparty for alle

Den sidste dag er der arrangeret poolparty, hvor børn og voksne konkurrerer i en række lege med hinanden, og vinderne får lov at spise bjerge af italiensk is i verdensklasse fra det lokale Gelateria. Aftenen sluttes med en fantastisk middag lavet af lokale råvarer - selvfølgelig serveret ved poolen og igen i højeste klasse.  

Gulliver Rejser kan anbefales med topkarakterer og en pil opad. Det er i børnehøjde, men i høj klasse hvor vi virkelig mærker det ægte og lokale Sicilien uden at det bliver tivoliseret.

Fakta:
GulliverRejser arrangerer også i sommerferien 2018 ferier til Sicilien, samt til Nordspanien og Portugal. Se alle destinationerne og få mere info på www.gulliverrejser.dk.