Babyshower er en amerikansk tradition som efterhånden har vundet godt frem i Danmark. Børn i byen har erfaret at flere og flere arrangerer fester med fokus på fejringen af en vordende mor, og har i den forbindelse støvsuget nettet for gode babyshower-idéer. De kommer her.

Konceptet

9 måneder er lang tid, især når man når de sidste 2-3 stykker, hvor maven er stor og mobiliteten det modsatte. Derfor kan det være hyggeligt at få besøg af alle sine veninder og kvindelige familiemedlemmer - specielt hvis de overdynger én med mad og flotte kager, samt gaver til den lille ny. Netop dette er hele konceptet bag et babyshower. Kvinder, som står den gravide nær, fejrer hende med mad, gaver, babysnak og sjove lege. Det er en dag, hvor al fokus er på moderen og den tid hun går i møde. Babyshowers er ofte surprise parties arrangeret af en mor eller en veninde og foregår som regel hos den gravide.

LÆS OGSÅ: De 5 solbeskinnede spisesteder

Oppyntning og gaver

Pynt feststedet op med fx flagbannere, papirbolde eller guirlander og køb babyshower-servietter, stearinlys, konfetti, balloner og bordpynt. Køb evt. også nogle flotte papsugerør – de er super trendy og fås i bl.a. Søstrene Grene. Sørg for at få den gravide ud af huset eller hold festen hos fx forældrene, så I har god tid til at pynte op. Lav en pulje med gaver så moderen ikke får det samme. Overfør fx pengene til én person som står for at købe det hele. Af gode gaveidéer kan en såkaldt "Blekage" af stofbleer nævnes (se billede ovenfor). Derudover er forskellige legeredskaber, sutter og sutteklude med navn, lækre badeprodukter og en mor- og/eller far-kurv med lækkerier, også populære gaveforslag. En lille sød ekstra ting som intet koster, er en kasse med sedler fra hver af gæsterne, som tilbyder sin hjælp når barnet er kommet til verden. Det kan fx. være en støvsugning, en brunch, en pasning så mor og far kan få lidt alenetid osv. osv.

Lege

Til et babyshower hører sig for det meste også nogle sjove, hyggelige lege inden for baby-genren. En af de mere populære af slagsen er ”Baby tips og lotto” hvor gæsterne skal gætte på forskellige ting omkring babyen, såsom køn, fødselsdag og tidspunkt, vægt, længde, øjenfarve, hårfarve, navn mm. Vinderen findes ved endnu en hyggelig sammenkomst, når babyen er kommet til verden. En anden gætteleg er en form for ”Tip en 13’er”, hvor man skal gætte hvilke egenskaber, man tror moderen ønsker at barnet får fra hhv. hende selv og faderen. Moderen udfylder også selv skemaet og dermed facitlisten. Af andre lege kan en almindelig huskeleg med babyting, en blindsmagning med babymad og ”hvem skifter hurtigst ble på en dukke” også nævnes. Hver gæst kan dog også medbringe et babybillede af sig selv, og så gælder det ellers om at gætte, hvem der er hvem.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

Mad

Maden er helt central til et babyshower. Hvis hver gæst medbringer en ret, så får I et flot og mangfoldigt bord. Den mest almindelige form for babyshower-mad består af snacks som pølsehorn, pizzasnegle, frikadeller og masser af kager og frugt. Lav fx nogle flot-dekorerede cupcakes, hjemmebagte hindbærsnitter, kager som på den ene eller den anden måde har noget med babyer at gøre (måske en decideret babykage) og suppler med flotte frugtspyd. I kan selvfølgelig også bestille mad ude fra.

Rigtig god fornøjelse!