Kun 45 minutters flyvetur fra København ligger vidunderlige Berlin med masser af byde på – især for børnefamilier. Børn i byens guider dig her til skønne oplevelser for hele familien.

Hvor skal vi bo?
Rejser man til Berlin med børn, vil jeg klart anbefale at man enten lejer en lejlighed eller finder et lejlighedshotel. Det er befriende at nogle måltider kan spises ”hjemme”, og så er det skønt at have ”voksentid” om aftenen på altanen eller i stuen, når ungerne er puttet.

Hvordan kommer vi rundt?
Den offentlige transport i Berlin er superb, og der findes stationer ved alle de store turistattraktioner. Ofte kan det betale sig at købe et Berlin WelcomeCard, der giver rabat på forskellige turistattraktioner og ubegrænset adgang til offentlig transport i enten 48, 72 timer eller 4, 5 eller 6 dage. Hvis børnene er store, så lej cykler, og oplev byen fra cykelsadlen.

Hvor skal vi spise?
Morgenmad
♡ Cafe Fleury (Weinbergsweg 20) en skøn café med franske fristelser.
♡ Zeit fur Brot (Alte Schönhauser Straße 4) øko-cafe med eget bageri og den dejligste morgenmad.

Frokost
♡ Monsieur Vuong (Alte Schönhauser Straße 46) dejlig vietnamesisk mad, og skønne frisklavede juicer.
♡ Döner finder du på næsten et hvert gadehjørne. Efter sigende får man Berlins bedste döner hos Dach Döner i Friedrichshain på Simon-Dach-Straße.

Aftensmad
♡ Baraka (Lausitzer Platz 6) fantastisk marokkansk restaurant, med skøn autentisk mellemøstlig mad.
♡ Køb ind til aftensmad i nogle af Berlins mange delikatessebutikker og spis hjemme på hotellet.

Hvad skal vi opleve?
Museum für Naturkunde – her finder du 150 mio. år gamle dinosaur skeletter og over 250.000 dyr i sprit.

Holocaust-Mahnmal – mindesmærke for de dræbte europæiske jøder med 2711 betonblokke. Tæt herved finder du også Reichtag, Brandenburger Tor og Unter Den Linden.

Check Point Charlie – her står mænd klædt ud som soldater fra den gang, hvor Check Point Charlie fungerede som overgang mellem Øst- og Vestberlin. I området kan I se hvor Berlin muren lå og besøge museet ved Check Point Charlie.

Stolpersteine - husk at kigge ned, når du bevæger dig rundt i byen – især i mitte. Rundt om på fortovet kan du finde de små messingplader, der kaldes Stolpersteine. De små messingsten med  bl.a. navn, fødsels- og dødstidspunkt er placeret ud for de huse, hvor der boede jøder op til 2. Verdenskrig.

Legepladser - i Berlin er der næsten en legeplads på hvert gadehjørne – ofte også en lille cafe, hvor du kan købe dig latte. Find den nærmeste legeplads HER.

Badning – om sommeren kan man bl.a. bade i Spree eller i friluftsbadet i Monbijupark. Men Berlin byder på masser af andre badesteder og svømmehaller. Læs mere HER.

Husk at:

♡ Pak gode sko. Man går meget i Berlin, og det kræver ordentligt fortøj til hele familien.

♡ Cash is King i Berlin, det gælder både i de små butikker, på cafeer og restauranter, samt taxi og ved billetautomater på togstationerne.

♡ Skal I have klapvogn med, så medbring en paraplyklapvogn. Mange stationer har ingen elevator, og både restauranter og offentlig transport kan være crowdet.

Få mere inspiration til din rejse på www.vildmedberlin.dk

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.