Børn i byen har været på anmelderbesøg hos Østerberg Ice Cream, der åbnede tæt på Trianglen på Østerbro i sommeren 2014. Butikken laver deres egen is, og deres speciale er eksotiske frugter som jackfrugt og rød dragefrugt. 

”Vaniljen er bedst! Nej, nej, chokoladen er bedst! Men hindbærsorbeten er altså også god.” 

William på 9 år er feberhed, men tre kugler fra Østerberg Ice Cream har for en stund fået ham til at glemme alt om sygdom.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Skønne crêpes på Amager Strand

Anna på 10 år har været her flere gange med sin familie og vælger en hjemmebagt vaffel med rød dragefrugt og en kugle med hyldeblomst.

- Vaflen er god. Den er sådan tynd i det og sprød, siger Anna og går ombord i isen.

Vincent på 11 år har næsten allerede spist sin første kugle med pistacieis, som smager ’vanvittigt godt’, som han siger. 

- Næsten alle kunder spørger, hvorfor pistacie-isen er brun og ikke grøn, men det er, fordi vi rister pistacie-nødderne, fortæller pigen bag disken. 

Vi får smagsprøver af alle de slags is, vi har lyst til og prøver bl.a. matcha, der er lavet på grøn te. Imens kan vi se, hvordan de laver isen i køkkenet bag disken.

Vincent er nået frem til kuglen med jordbær-sorbet, som også er så god, at han begynder at plage om en is mere. 

Anna nyder sin is lidt langsommere – den røde dragefrugt er sød på den gode måde, siger hun og fortæller, at hun selv lige har været i parken og plukke hyldeblomster som i hendes sidste kugle.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Småkage-caféen Lackerbaer

Jeg selv får lakrids, som jeg normalt ikke kan lide i is, men Østerbergs lakrids-is er fabelagtig – ikke for stærk, ikke for neutral. 

Kuglen med jackfrugt smager en anelse af banan, men kun på den gode måde. Frisk og fin i smagen. Børne-panelet er parat med fire stjerner til Østerberg Ice Cream. Blot synes de, der skulle være lidt hyggeligere – f.eks. med flere puder, bamser og farver på væggene.

4 ud af 5 stjerner: 
Østerberg Ice Cream
Rosenvængets Alle 7C
2100 København Ø
www.facebook.com/osterbergice
Åbent: Mandag-Fredag kl 13-21, Lørdag-Søndag kl 11-21.