Houdini er en klassisk, spændende og stemningsfuld animationsfilm med et sejt budskab, der tager børn alvorligt som publikum. 

”Jeg skulle bruge lidt tid, for at forstå fidusen. Jeg stillede ikke mig selv de rigtige spørgsmål”, siger 11-årige Harry i åbningssekvensen.

Med den indledning kunne man godt tro, fortællingen er for magikerfans, men det er ikke tilfældet. Undervejs udvikler filmen sig til en livsmanual i pixiformat, som, uden at tale ned til publikum, leverer centrale livsråd om flid, fejlbarlighed, metode og at vælge sin egen vej. 

Find din egen magi
Året er 1886. Harry er en dreng fra landet med store drømme om at blive tryllekunstner. Hans største ønske er at få lov til at deltage i en stor tryllekonkurrence i New York, men deltagelsen kræver, man indstilles af en af de store, kendte tryllekusntnere. 

Efter et simpelt trick ser den store Tesla spirende talent hos drengen og påtager sig at træne og disciplinere Harry efter den klassiske skole: Først skal han lære håndværket: være ”flittig, koncentreret og punktlig”. Derefter kommer det svære, at udvikle sit sit eget univers, og forme sin egen idé: 

”Søg dybt i dig selv. Du skal finde din egen magi, og derfra skal du lave dit eget nummer.” Med god hjælp fra Tesla og hans frygtløse og pragmatiske niece, Bethany, lærer han hurtigt og når langt. Men at navigere i sig selv og det labyrintiske New York er svært. Undervejs bliver den unge dreng utålmodig, mister modet og føler sig hårdt presset.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Asterix - Byplanlæggeren

Så da mystiske mænd tilbyder en let, hurtig løsning og lover ære og berømmelse, falder han for fristelsen. Det leder ham ind i en dunkel, uforudsigelig verden og i hænderne på en slibrig superskurk á la Ironman.  

Film med noget hjerte
Bølgen af film, som trækker på historien og har noget på hjerte er forfriskende. Det er dejligt at se, det er sejt at vide ting, at gøre sig umage og perspektivere. Desuden er det, mere end nogensinde, vigtigt at børn får indsigt i sociale mekanismer, agendaer og forstår værdien i at udvise mod, originalitet og integritet. 

Et andet godt træk ved ”Houdini” er, at den med sine 58 min. er et perfekt format for en børnefilm. Man keder sig ikke et øjeblik under filmen, som er tæt pakket med en vedkommende personhistorie, action og et budskab, der tager publikum alvorligt, som de små mennesker de er.

Rigtig god fornøjelse!

4 ud af 5 stjerner: 
Premiere: Den 18. juni 2015
Spilletid: 52 minutter