Tryllekunster, snobrød, forlystelser og sejlads - vi guider til årets bedste Sankt Hans-aftener, som giver glade børn og overskudsforældre.

Den med tryllekunster

Vær med til at fejre sommeren, når Sommerland Sjælland byder indenfor til Sankt Hans-fest med forlystelser, snobrød, tryllekunster, ballondyr og ren råhygge. Børn og voksne kan komme ind for 50 kr. fra kl. 16 af. Børneunderholdningen starter kl. 18 nær bålet, som i øvrigt bliver tændt kl. 19. Det hele slutter når parken lukker kl. 21.

Den med forlystelser

Se ilden blive tændt i det store bål på Tivoli Søen, oplev Tivolis Symfoniorkester spille op til dans og hør Københavns Drengekor fortolke Midsommervisen, når Tivoli fejrer Sankt Hans med manér. Det hele starter kl. 17 på Plænen, hvor Symfoniorkestret spiller op. Der kan prøves forlystelser som man vil, og når mørket falder på, kan man kl. 21.30 se bålet blive tændt. Er man ekstra længe oppe, kan man desuden se Tivoli Illuminationerne på Søen kl. 22.45. 

Den med Pjerrot

Kom til fest for børn på Bakken, når de for første gang nogensinde inviterer til Sankt Hans aften med taler, hekse, bål og børneunderholdning. Arrangementet starter ved Kildesøen kl. 18.20, hvor Pjerrot og Kalle Kronhjort byder velkommen. Kl. 18.30 kommer Katrine Bille fra Ramasjang og underholder. Bålet tændes af Pjerrot og Katrine i børnevenlig tid kl. 19, og der synges Midsommervise.

Den til søs

Oplev en anderledes Sankt Hans på Flakfortet midt i Øresund med bål, tale, musik, helstegt pattegris og søgang. Turen starter med sejlads ud gennem Københavns Havn og fortsætter forbi Middelgrundens vindmøllepark ud til Fortet. På Fortet serveres pattegris, salat, pølser og spilles musik af The Parker Brothers. Der sejles tilbage til Nyhavn kl. 21.20.

Den fra fortiden

Sankthansbål, solhvervsceremonier og menneskeofring er bare noget af det I kan opleve, når Sagnlandet Lejre fejrer Sankt Hans på ret så gammeldags manér. Fra kl. 17-21 kan Sagnlandets gæster grille aftensmad i Båldalen – medbring gerne selv maden. Kl. 20 bliver bålet tændt, og jernalderkoret synger for i Midsommervisen. Efterfølgende kan der danses i ring om bålet til Sagnlandets traditionsrige midsommersang, Lygtemandens sang.

Den med fokus på mad

Der er børnevenlig Sankt Hans i Folkets Madhus, når dørene slås op til grillhygge og tidligt bål kl. 16.30. Der er tvunget Midsommervise-fællessang akkompagneret af Adams akustiske guitar. Der grilles fra kl. 17.30 af og alt efter vejret spises udendørs. Bålet tændes kl. 19, men man er velkommen til at komme forbi hele eftermiddagen til saft og kaffe på kanden.

Den med hoppeborg

Kulturcenter Kildevæld inviterer til Sankt Hans i Kildevældsparken på Østerbro, med børneaktiviteter fra kl. 17-20.30. Der er desuden musikalsk underholdning, båltale ved Helle Thorning-Schmidt og mulighed for at købe mad, drikke, kaffe og kage til at hygge med på græsset rundt om søen.  

Den med snobrød

Der vil være bål, musik og børneaktiviteter, når Enhedslisten igen holder Sankt Hans i Enghaveparken på Vesterbro. Johanne Schmidt Nielsen holder båltale og musikken leveres af Bo Evers, ONBC, Trolle og Tormods børneshow, Vesterbro ungdomsgårds DJ-skole og Universal Soundsystem. Bålet tændes kl. 21. Der er salg af økologisk mad, sodavand og øl. For de små er der bl.a. popcorn, snobrød og trylletricks. Festlighederne starter kl. 16 og slutter kl. 22.

Den med dyr

Kom til Sankt Hans i Byoasen på Nørrebro fra kl. 15-18. Her kan der ses på dyr, synges midsommervise, leges lege og drikkes hjemmelavet økologisk hyldeblomstsaft. Man kan også lave en ønskeheks til at smide på bålet eller tage med hjem, hvis man har svært ved at slippe den igen. Medbring selv mad. Arrangementet er gratis.

Den med natur

Kom og nyd madkurven i den storslåede natur på Naturcenter Vestamager, når der er børnevenlig Sankt Hans-fest. Bålet tændes kl. 21 og inden da vil der være mulighed for at benytte stedets bålpladser, høre båltale ved Naturvejleder Jes Aagaard, nyde musikken i Traktørstedet eller gå en god tur i området.