Den gamle mand og hvalen

af Stian Hole

Den gamle mand og hvalen er en skøn børnebog med de flotteste illustrationer. Den handler om Cornelius, der bor højt mod nord sammen med sin kat. Endnu længere ude bor hans bor, Halvor. De to er uvenner og har derfor ikke snakket sammen i mange år. Men da Cornelius opdager en hval som er strandet, og forgæves forsøger at hjælpe den, må han indse, at han ikke kan klare opgaven alene.

 

 

Magnolia af Skagerak

af Bent Haller

Bent Haller har skrevet verdens bedste sommerferiebog, med de fineste tegninger af Lea Letén. I et sommerhus ved havet tilbringer en børneflok sommerferien sammen med deres bedsteforældre. En dag fanger Magnolia en dag en underlig fisk ved havet. Den fortæller hende sin historie, og giver Magnolia grund til at tro, at der måske er mere mellem himmel og hav.

 

 

Villads fra Valby på sommerferie

af Anne Sofie Hammer

Mange kender allerede Villads fra Valby, drengen der så ofte kommer galt afsted. Villads skal i 1. klasse efter sommerferien, men først skal han holde sommerferie sammen med sin familie, og Villads ved allerede hvad han skal lave. Men når Villads får sine gode ideer, er det jo ikke altid at de voksne også syntes, at det var en god idé.

 

 

Min sidste dag i første

af Rose Lagercrantz

Min sidste dag i første en en utrolig fin bog om sorg og bekymring i børnehøjde. Det er sidste dag i 1. klasse. Klasseværelset er fint pyntet og Dunne har den nye kjole på. Pludselig banker det på døren til klasseværelset, og Dunne kaldes ud på gangen. Der er sket en ulykke, og Dunnes far er kommet til skade.

 

 

Sådan ser lykken ud

af Jennifer E. Smith

Til familiens teenager, vil vi anbefale Sådan ser lykken ud. En dag modtager Ellie O’Neill ved en fejl en mail fra GDL824@yahoo.com. De to begynder en længere mailkorrespondance, hvor de betror hinanden stort set alt, bortset fra deres navne og baggrund. GDL824 tilhører hollywoodstjernen Graham Larkin. Det går op for ham, at Ellies lille hjemby vil udgøre den perfekte location for hans nyeste film, og han beslutter sig for at opsøge hende i virkeligheden.