Idérigdom og uhøjtidelig sødme af Teatret st. tv.
Børn i byen giver "Sneglen og hvalen" 4 ud af 5 stjerner: 

”Sneglen og hvalen” kan betegnes som en retro-multimedie-forestilling begavet og charmerende fortalt ved hjælp af lys, lyd, old school overhead, skyggeteater og små strategisk placerede kameraer. 

Rie skal på tur med sine forældre og kan næsten ikke vente.  Men det virker som om far og mor har glemt det, for de har bare susende travlt med at gøre rent, flirte og støve af. Skuffet går hun ud i haven, finder en snegl og begiver sig ud på sit eget eventyr. På ryggen af en hval rejser hun og sneglen verden rundt og oplever de mest fantastiske ting. Og måske kan hun lokke far og mor med?

Charmen ved forestillingen er humor og opfindsomhed. Virkemidlerne er enkle, men smukke og virkningsfulde - og der er en særlig tæt kontakt mellem skuespiller og publikum. 

”Sneglen og hvalen” er en eventyrlig rejse på de syv verdenshave frit fortalt efter Julie Donaldson og  Alex Schellfers fine bog, ”The snail and the Whale”, som er oversat til dansk af Thorstein Thomsen og kan lånes på de fleste børnebiblioteker.

Aldersgruppe: 3 - 8 år

Varighed: 40 min
Bag forestillingen står Teatret st. tv.
Instruktør: Anders Lundorph
Med-instruktør: Betina Grove
Dramatisering: Marianne Søndergaard og Betina

Fotos: Lisbeth Burian