Københavns helt store sommerhits er de mange festivaler, som finder sted i gader og stræder, parker og på pladser. En del af dem tilbyder specifikke børnearrangementer eller er decideret henvendt til børn. Vi guider dig til fest og farver i børnehøjde her.

Stella Polaris

Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: 4. august

Danmarks største udendørs chill out event Stella Polaris indtager Frederiksberg Have i august. Så tag tæpper og picnic-kurv med, og lad junior løbe rundt i græsset med bare tæer, mens du selv slapper af med loungemusik i ørerne og sol i ansigtet. Det er helt gratis at deltage!

Strøm Festival

Hvor: Flere steder i byen

Hvornår: 8.-11- august.

For 12. år i træk fylder Strøm Festival København og Frederiksberg med elektronisk musik. Festivalen præsenterer elektronisk musik af højeste kvalitet og bruger byens urbane rum som scene - og her er også noget for børnene. Tjek bl.a. Børnerave i Kedelhallen med Onkel Reje som DJ, Klokkespil i Frederiksberg Rådhustårn eller smut til Rulledisco i DGI-byen.

Hold dig opdateret på hele festivalprogrammet lige her.

LÆS OGSÅ: BYENS 10 BEDSTE ISBARER

Badesøen

Hvor: Friluftsbadet Badesøen
Hvornår: 25. august kl. 13-22

I august afholdes festivalen Badesøen for 2. år i træk, der er lige dele musikfestival og udflugt. Igen i år byder festivalen på udfordrende, undersøgende, omfavnede oplevelser i og omkring vandlandet Badesøen i Albertslund. Så find badebukserne frem og sæt kryds i kalenderen, for den 25. august er der lagt op til dasen i poolen og masser af fed musik. Hold øje med Facebook-begivenheden HER for mere info.

PASSAGE FESTIVAL

Hvor: Helsingør og Helsingborg

Hvornår: Helsingør (2.-4. august) Helsingborg (27. juli-29. juli)

PASSAGE festival er Nordens største gadeteaterfestival med gratis internationale forestillinger for hele familien! I Helsingør indtager festivalen gader, stræder, torve og pladser. Du kan blandt andet opleve forestillingen EXIT af Cirque Inextremiste - med en varmluftsballon tager det ekstreme cirkus-kollektiv deres frygtløse akrobatik og charmerende galskab til nye højder – i og udenfor ballonkurven.  I Helsingborg åbnes festivalen fredag 27. juli i Stadsparken og fortsætter hele weekenden samme sted med gratis forestillinger fra 11-16 

Streetfood om søerne - en madfestival

Hvor: Ved søerne

Hvornår: 10.-12. august

Street Food om Søerne sætter rammen om en madfestival om de københavnske søer. Kom og oplev et væld af food trucks, cykler og telte når de står klar til at lange maden direkte over disken. Nyd maden med den bedste udsigt i byen

Fotos: 1. Balloner af Caroline Hemmingsen 2. Hjerteland af Caroline Hemmingsen 3. Nordvest Festival af Thomas Heihe Nielsen 4. Copenhagen Jazz Festival 5. Stella Polaris 6. DR Sommerfestival af Bjarne Bergius Hermansen 7. Badesøen 8. Børnedistortion af Caroline Hemmingsen

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.