Det nyåbnede Børnemuseum på Frederiksberg er en hyggelig oase midt i byen, hvor de besøgende omhylles af kreativ stemning og varm atmosfære. Børnemuseet har mange fine kvaliteter, men et traditionelt museum er det ikke. Navnet skaber derfor nogle forventninger, som stedet ikke kan leve op til. 

Vi er forkælede, os Københavnere. Vi bor i en by fyldt med fantastiske museer med særskilte børneafdelinger, der ofte er ganske gratis at besøge. Børnemuseet tager entré og de forskellige aktiviteter betales med såkaldte ”børnedollars”, med en kurs på hele 35 kroner. Det kan føles dyrt, hvis man er kommet i håbet om at vise sine børn et museum med genstande af særlig videnskabelig, historisk eller kunstnerisk værdi. De elementer rummer Børnemuseet ikke. Til gengæld har stedet andre styrker og mine børn på 3, 6 og 8 år kunne snildt have brugt en hel dag i den gamle staldbygning nær Gammel Kongevej.

Kreativitet og nærvær
Børnemuseet består af en række tematiserede rum og en lille café på anden sal. Børnene kan dykke ned i udklædningskisten i Aladdins hule og besøge Bedstes dagligstue, hvor de opfordres til at gå på jagt efter damens tabte ejendele – et par briller, en rød pung samt en smuk broche. I caféen er der mulighed for at dekorere cupcakes, og i værkstedet kan man veksle sine børnedollars til forskellige sværd og figurer, børnene selv maler. Det er også muligt at købe brugt legetøj, og samtidigt støtte Red Barnet, hvilket er en virkelig fin idé. Mine børn elskede, at stedet var så overskueligt, ogde  følte sig hurtigt trygge i de rare omgivelser og ved det helt fantastisk søde personale. Børnemuseet er så absolut et besøg værd, men stedet bør snarere betragtes som et kreativt værksted med plads til nærvær og fantasi fremfor et museum.

Det er en god ide at holde øje med Børnemuseets særlige aktiviteter såsom grafittimaling og havregrynskugleworkshop. Her kommer stedet virkeligt til sin ret, og du kan trygt overlade dine børn til de kompetente ansatte, mens du nupper en fairtrade kaffe i caféen. Jeg så også gerne børnebogsforfattere læse op af deres bøger i Aladdins hule eller andre kulturelle events til glæde for børnefamilier og børneinstititutioner i området. Forhåbentligt bliver der meget mere af den slags i fremtiden.

3 ud af 5 stjerner: 
Børnemuseet, Svanholmsvej 3A, 1905 Frederiksberg C
Åbningstider: Tir-tor 10-18, Fre-lør 10-19, Søn 10-17, Man lukket
Medlemmer af Børn i byen sparer 25% på entréen