Rundt omkring i byen popper PALÆO restauranter op med sund stenalderinspireret fast food. Kæden kalder sit produkt for Primal Gastronomi, hvilket indebærer fravalg af hurtige kulhydrater, sukker og unødvendig forarbejdning. Men er den slags mad alene noget for hipstere og helsefreaks eller går det an, at invitere hele familien på PALÆO, selvom børnene absolut ikke er vant til den slags kost hjemmefra?

Kål og kage

Min datter på otte ser en smule skeptisk ud i blikket, da vi ved indgangen til restauranten mødes af store farverige kettlebells og en række vitamintilskud i flotte beholdere. Hun får dog hurtigt øje på cookies og chokolagekage i glasmontren ved disken, og med udsigt til lækker dessert, ser hun nu ganske glad ud. Faktisk var jeg en smule nervøs for, om der i det hele taget var noget, hun ville kunne lide. Men det viser sig heldigvis, at der er flere ting, der er tilpasset børn smagsløg.

Vi bestiller en såkaldt shake med Tropisk vanilje, der er lavet på sødmælk, banan og proteinpulver. Sidstnævnte ved jeg egentligt ikke om er ok, at give børn, men jeg tænker at en enkel vel ikke kan skade. Desuden får hun en Chicken Wrap, der består af hjemmelavet avocado-creme, kål, pesto og kylling i en pandekage lavet af æg. Kålen får vi ved siden af. Det er trods alt lige i overkanten for et let kræsent barn. Jeg selv bestiller en avocado/spinat smoothie og en salat med pulled pork, toppet med gedeost. 

Mad der mætter

Min datter er vild med sin mad og bemærker nææææsten ikke, at hun til slut smager på kager, hvor mel og sukker er byttet ud med blandt andet nødder og sød kartoffel. Jeg er selv ovenud begejstret for mit valg. Jeg elsker gedeost og det smager himmelsk sammen med kål, pesto og gris. Det havde jeg altså ikke lige selv fundet på at lave! Vores største problem er, at det simpelthen mætter så meget, at vi ikke kan spise op. Familiens yngste på et år, sørger dog for at gøre rent bord og slubrer både min smoothie og æggepandekagen i sig.

Vi er mætte længe efter vores restaurantbesøg, og det er skønt ikke at stå med børn, der spørger efter mad en halv time efter frokost, som det er sket så mange gange før. Med mad og kage så lækkert, er det ingen sag at føle sig som en sej stenalderkvinde - især nu, hvor jeg har fundet ud af, at både kage og kaffe så absolut er tilladt.  

Mere Palæo

Vi du også have en ”bid” af PALÆO, så besøg deres restaurant i Torvehallerne, Pilestræde, Waterfront Shopping, Frederiksbergcentret eller Hørsholm Midtpunkt. Du kan nu også købe dit PALÆO ingefær shot i 7-eleven eller bestille deres lækre færdigretter på nemlig.com.

Børn i byen besøgte PALÆO i Hørsholm, hvor personalet var meget hjælpsomme med at udpege det bedste fra menukortet til børnene, og i det hele taget fantastisk søde og smilende. Noget tyder på, at man bliver glad af al den stenaldermad!

Se mere på www.palaeo.dk

Fire ud af fem stjerner: