Er ungerne vilde med rutsjebaner? Vi har spurgt jer læsere, hvor byens bedste rutsjebaner befinder sig. Her er jeres svar:

1. Sørøverskibet i Nørrebroparken

Bermudatrekanten i Nørrebroparken er dagligt opholdssted for områdets mindste, som flittigt benytter sig af bl.a. stedets brede og komfortable rutsjebane.
Rutsjebanen er udformet som et sørøverskib i den ene ende - enden du kravler op i. Her skal du bestige et lille klatrenet og en trappe for at nå op til banens start. Selve rutsjebanen er forholdsvis høj (3-4 m.) og ret stejl, men den er bred og har et godt fladt stykke for enden, så farten sænkes, inden man når jorden. Sidst men ikke mindst har rutsjebanen i Nørrebroparken bump - et sikkert hit hos ungerne.

2. Rundetårn i Fælledparken

Tårnlegepladsen i Fælledparken er en af byens mest populære legepladser. Her er Københavns mest kendte tårne skaleret ned og kopieret til klatretårne, til stor begejstring for de legeelskende børn og deres københavnerforældre. Runetaarn, Vor Frelsers Kirke og Rådhustårnet udgør tilsammen den store rutsjebanelegeplads med en stor og ret vild rutsjebane, som går ned fra Rundetaarn og er ca. 3 meter høj. Der findes dog også en mindre rutsjebane som er knapt så vild, et gliderør og en lang kurretur rundt om Vor Frelsers Kirkes tårn til de mindre børn.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige legepladser

3. Papegøjen i Skydebanehaven

Papegøjelegepladsen i Skydebanehaven, ligger som en grøn perle midt på det tætbebyggede Vesterbro. Den bemandede legeplads er stor og rig på muligheder for leg. Vartegnet er en kæmpestor, farvestrålende papegøje, som har en udfordrende rutsjebane, som ungerne kan slå sig løs på. Ud over at rutsje kan der klatres på papegøjen, som er bred og træbelagt. Selve rutsjebanen er knap så høj og ikke særlig stejl, så de fleste kan være med.

4. Spiralen på Guldberg Byplads

legepladsen bag Guldbergsskolen på Nørrebro kan ungerne virkelig udfordre nerverne på stedets 20 meter høje spiralrutsjebane. Rutsjebanen er et rør, udformet som en spiral, og går fra fritidshjemmets tag og ned til legepladsens grund, hvorfor den kun kan benyttes i hverdagene.
Ud over spiralrutsjebanen byder Guldberg Byplads også på en bred bjerglignende rutsjebane, små ringformede trampoliner, siddemøbler af træ til afslapning og et klatrelandskab. Om aftenen, når det er mørkt, lyser små blinkende lys i forskellige farver pladsen op.

5. Rutsjerøret på Byggelegepladsen Bredegrund

Byggelegepladsen Bredegrund på Amager, finder I både et asfalteret område med tennisbane, badminton, byggeklodser, stylter, stangtennis, gokarts, mooncars, sandkasse, soppesø mm., og et byggeområde med et stort klatrelandskab, et skib, en hængebro, en svævebane mm. Særligt populært er dog det store rutsjerør, som går fra toppen af et af pladsens tårne. Rutsjerøret er ikke særlig stejlt, men det er langt og mørkt - hvilket kan være lidt uhyggeligt. For enden er et langt fladt stykke, hvor mor og far kan stå klar til at tage imod.

Bonus rutsjebane:

Blæksprutten på Nørrebro ved Superkilen, er en nærmest labyrintisk rutsjebane, med forskellige baner i de mange arme og gode klatre- og gemmemuligheder. Denne er også et besøg værd.

 

 

Få et overblik over alle byens legepladser med Børn i byens interaktive kort her.

 

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.