Vil du gerne have børnene med i køkkenet? Så få fem gode tips her - Karoline Trier fra Smallchefs deler ud af sine bedste råd til at have succes med ungerne i køkkenet.

1. Giv slip og giv plads!
Acceptér at der bliver lidt kaos og lidt rod undervejs. Lad børnene føle, at de har ret til at være i køkkenet, og at der ikke er for mange rettelser og regler at følge og tænke på. 

2. Skab gode rammer
Sørg for at børnene har en god arbejdshøjde, find en kasse eller stol de kan stå på. Læg en karklud fladt ud under spækbrættet, så det ikke skrider rundt, når de skærer. En god, ikke alt for stor, men skarp kniv er et must!

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige brunch

3. Medbestemmelse
Du sætter som voksen de overordnede rammer for aktiviteten. Men sørg altid for, at der er noget børnene selv kan bestemme, så de føler maden også er deres værk. Det er helt afgørende, i forhold til at få dem til at spise maden og få positive oplevelser i køkkenet.

4. Ingen tvang!
Tving aldrig børnene til at spise maden. Nyd selv måltidet, og vis dem hvor spændende det er, at lave og spise mad, så kommer et hen ad vejen.

LÆS OGSÅ: De 5 opskrifter til den store bagedag

5. Stol på børnene
De små har skarpe smagsløg og kloge ideer, som vi voksne godt kan stole på. Så giv dem lov til at eksperimentere og stol på, at det nok skal gå. 

 

Karoline Trier er mad-iværksætter og har Madskolen SmallChefs, hvor hun afholder kurser og laver sommerskoler for børn. . SmallChefs afholder også børnefødselsdage og laver madevents til festivaler og børneevents. Karolines mission er, at bidrage til at flere børn lærer at lave og forholde sig til mad og måltider, gennem positive og inspirerende madoplevelser. Læs mere på smallchefs.net.