Vær med til at skabe tætte bånd mellem dine børn og deres bedsteforældre. Samvær på tværs af generationerne er guld værd - her kommer 7 bud på hyggelige oplevelser.

Livskvalitet og lykkefølelse
Det kan godt være, du synes din svigermor blander sig lidt rigeligt, eller at du tænker din egen far er et snakkehoved. Men prøv at vende det til noget positivt og værdsæt deres tilstedeværelse, for de kan faktisk være en kilde til stor glæde og fornøjelse for dine børn. Prioriter samværet med dem og gør plads til tid, hvor de ældre og yngre kan drage nytte af hinanden – for der er ingen tvivl om, at der er stor værdi i fællesskabet.

Vi ved fra vores undersøgelser, at familien er det absolut vigtigste for ældres lykkefølelse og, at der er en stor social energireserve i ældre mennesker i det hele taget. (red.) Bedsteforældre kan være med til at give børnebørnene den tid og fortrolighed, som de sjældent kan få nok af. De kan være deres børnebørns ”snakkemakker” og samtidig være loyale over for begge forældre”, udtaler Margrethe Kähler, chefkonsulent i Ældre Sagen til Børn i byen.

LÆS OGSÅ: Byens gratis oplevelser

Skab oplevelser sammen
Men hvordan får man skabt et fællesskab mellem bedsteforældre og børnebørn, hvis man ikke lige er den type familie, der ses hele tiden? Eller hvordan styrker man båndet, hvis det allerede er der? Her kommer syv oplevelser, der er fine for bedsteforældre og børnebørn at dele:

1. Arbejdermuseet: Tilbage i tiden

Hvem? Fra ca. 5 år Hvor? Rømersgade 22, 1362 København K

Rejs tilbage i tiden sammen og oplev arbejderbørns liv og vilkår op gennem 1900-tallet. Her kan børnene bl.a. lege i en by anno 1932, og måske kan farmor genkende noget fra sin egen eller barnets oldeforældres barndom?


2. Botanisk Have: Nærvær i smukke omgivelser

Hvem? For alle aldre Hvor? Øster Farimagsgade 2 B, 1353 København K

Tag turen til oasen Botanisk Have, der byder på ro og idyl i den smukke have, der er fuld af hyggelige stier, smukke blomsterbede og rislende vandfald. Her er tid til fordybelse, og Palmehuset er perfekt til et hvil.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Conditori La Glace (@laglacedk) den

3. Konditori: Lækre kager & kakao

Hvem? For alle aldre Hvor? Skoubogade 3, 1158 København

Besøg et gammeldags konditori sammen, fx La Glace, hvor Bedste kan introducere barnebarnet til gode, gamle favoritter i stemningsfulde omgivelser.


4. Teater-tur: En magisk oplevelse

Tag en tur i teatret, hvor det er hyggeligt at sidde sammen i mørket, og bedsteforældrene kan glædes over børnenes begejstring og tilråb fra tilskuerrækkerne. Find vej til byens teatre her.

LÆS OGSÅ: De 5 fede børnebiblioteker


5. Cirkusmuseet: Timevis af leg

Hvem? Fra ca. 3 år Hvor? Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

Cirkus har til alle tider begejstret både unge og gamle. Her kan generationerne få et blik bag om cirkusverdenen og måske selv prøve kræfter med artisteriet sammen.

6. Kanalrundfart: Se København fra vandsiden

Hop på en båd og nyd byen fra vandet. En fin og rolig oplevelse, der gør både børn og Bedste klogere på byen.


7. Der var engang: Se bedsteforældrenes barndomskvarter

Få bedsteforældrene til at tage junior med til barndommens gade. Det vil med garanti vække minder og fortællelyst – højst sandsynligt opfordret af nysgerrige spørgsmål fra den yngre generation.

 

Fotos: Caroline Meldgaard, Arbejdermuseet, Caroline Meldgaard, La Glace Insta, Anemonen, Cirkusmuseet og Pexels.