Der er masser af muligheder for hygge og samvær i den digitale verden. Mange apps og spil kan bruges i fællesskab på lige fod med fysiske spil. Kiddly.dk har samlet fire forslag til sjove og udfordrende spil for både forældre og børn.

Hvem er hurtigst?
I app'en 'Match Blitz' skal man skal finde ens symboler på en spilleplade, hvilket måske lyder lidt trivielt og kedeligt, men det er det på ingen måde. Man kan nemlig spille mod hinanden i appen - 2 eller flere spillere. På denne måde bliver det lidt ligesom brætspillet 'Vildkatten', hvor samværet omkring iPad'en er i højsædet, mens man stresser lidt i forsøget på at finde de rigtige kombinationer før modspilleren.

'Match Blitz' er oplagt til forældre og børn, der gerne vil dyste mod hinanden, og der er garanti for mange grin. Det er ikke et spil, som man bruger flere timer på - mere en sjov aktivitet som kan hives frem, når der lige er 5 minutter. Og selv de yngste kan være med. Dit barn kan selvfølgelig også bruge appen alene, og det er fin træning af både genkendelse og reaktion, men det er i spillet mod hinanden, at magien opstår. 

LÆS OGSÅ: Lærerige apps og film for børn

Legeaftale med superhelte
Playstation-spillet 'LEGO Marvel Super Heroes' indeholder en original historie, hvor spilleren blandt andet styrer Iron Man, Spider Man, Hulk, Captain America og Wolverine, der skal stoppe nogle skurke, som er i færd med at samle et supervåben, der kan ødelægge verden. Så er scenen sat! 'LEGO Marvel Super Heroes' er på alle måder et godt spil. Humoren er hyggelig, og sværhedsgraden er aldrig for nem eller for svær. Samtidig er grafikken flot, så de LEGO-konstruktioner man bygger ser ret imponerende ud.

Skattejagt på koordinater
Er ungerne ikke til at drive ud i naturen, så er 'Geocaching' din ven. Med denne app kan du nemlig tage dine unger med på skattejagt - lige uden for jeres hoveddør. Skatten består af en beholder med en lille gave (dette kaldes en "cache"), som andre fra nabolaget har gemt ude i naturen. Ved hjælp af mobilens GPS og appen kan I finde frem til skatten, og begejstringen er typisk stor, når den bliver fundet. Man kan få hints til gemmested, hvis det er for svært at finde skatten.
Indholdet af en "cache" er ofte små og billige genstande - for eksempel en lille plastic-figur. Man må gerne tage den med, hvis man efterlader en ny "cache" i stedet, så andre ikke bliver skuffede, når de er på skattejagt.

LÆS OGSÅ: De 5 anderledes sportsgrene

Op af sofaen
Nintendo Wii-spillet Just Dance 2015 udfordrer spillerne til at følge professionelle dansere på skærmen. En sensor eller et kamera kontrollerer dine bevægelser og giver point alt efter, hvor præcis du er. Men pointene er ikke afgørende - det handler om at give den gas, bevæge sig og have det sjovt.
Spillet bliver kun bedre, når man danser sammen, men "face it" - børn er bare bedre end deres forældre. Så slug stoltheden og trøst dig med musikken, som tæller blandt andre Jessie J, Maroon 5, Pharrell, Rihanna, Lady Gaga og Run DMC.

Artiklen er oprindeligt bragt på kiddly.dk