Er junior vild med at stille spørgsmål og fascineret af planeter, stjerner og viden om universet? Bak op om interessen og få oplevelser, der går bagom og udforsker universet omkring os. Vi har samlet 5 oplevelser for børn, der har en videnskabsmand i maven.

1. Geologisk Museum


Hvorfor er vi her? Hvordan er det hele opstået? Hvordan ser der ud rundt omkring i solsystemet og hvad er meteoritter? Besøger I Geologisk Museum, kan I i udstillingen om Solsystemet få svar på nogle af de helt store spørgsmål om universet og livets opståen. I kan bl.a. se Europas største samling af meteoritter og på videoskærme se, hvordan forskere søger efter meteoritter på Antarktis og hvad der sker, når en meteorit falder.

2. Planetarium

Plan
Er junior vild med DNA, Big Bang og stjerner? Så skal I besøge Planetariums udstilling, MADE IN SPACE, hvor I kan høre om, hvor vi alle sammen kommer fra. Kroppens byggesten – atomerne – kommer faktisk fra rummet, og på en kosmisk rejse vil I finde ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet. Udstillingen er en eksplosion af visuelle indtryk, og gør brug af den nyeste teknologi.

TIP! Få rabat på entréen med Børn i byen Klubben.

3. Observatoriet i Rundetaarn


Der er blevet kigget stjerner fra Observatoriet på toppen af Rundetaarn helt tilbage til 1642, og dermed er Rundetaarn Europas ældste fungerende observatorium. Det nuværende Folkeobservatorium stammer fra 1929, og her kan I få et kik på stjernehimlen gennem den store linsekikkert, som er bygget af Jens Olsen – kendt for bygningen af Verdensuret på Københavns Rådhus. I vintermånederne er Observatoriet åbent hver tirsdag og onsdag aften.

TIP! Tag dit barn med gratis og få 50% rabat på voksenentréen med Børn i byen Klubben.

4. Observatoriet i Brorfelde


Lige efter 2. Verdenskrig havde astronomer på Københavns Universitet brug for et sted, hvor de kunne studere stjernehimlen fjernt fra byens lys. Valget faldt på Brorfelde i Holbæk, som den dag i dag er Danmarks største observatorium, hvor de besøgende kan komme tæt på universet og udforske nattehimlen. Brorfelde ligger på toppen af de sjællandske alper med udsigt over Lammefjorden i naturskønneoplevelser, der også er et besøg værd i dagstimerne. Brorfelde var desuden centrum for DR's børnejulekalender fra år 2012, 'Julestjerner'.

LÆS OGSÅ: De 5 for spillenørder

5. Kroppedal Museum


Er I friske på en udflugt ud af byen, så smut en tur til Kroppedal Museum, Danmarks astronomiske museum. Om efteråret, når mørket sænker sig uden for, kan I opleve stjernehimmelen over Vestskoven - væk fra storbyens lys - og blive introduceret til Danmarks næststørste kikkert.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: Geologisk Museum af Mikal Schlosser, Planetarium af Lars E. Andreasen, Rundetårn, Brorfelde, Kroppedal Museum.