Det er en rigtig vinterweekend, og vejret er væmmeligt råkoldt med slud og regn. Det er en af de dage, hvor det kan være fristende bare at hænge indenfor med ungerne - men med al for stor risiko for, at hele familien ender med stuekuller. Vi har derfor besluttet os for at gå i DGI byen, der byder på et hav af indendørsaktiviteter.

 

Vandkulturhuset

Vi starter med  at svømme i vandkulturhuset. Som navnet antyder er det andet og mere end en svømmehal. Her er rigtig mange bassiner og med både varmt og lavt vand, hvor voksne og børn kan træne svømning sammen eller bare boltre sig under sjove paddehattelignende vandfontæner, der skaber tropisk regnvejrsstemning.

Der er boblezoner man kan flyde rundt i, og der er spabad samt klatrevæg i udspringsbassinet, hvor der findes vipper i alle højder. For de større børn og voksne er der også et kæmpe elipseformet bassin, hvor man kan svømme rundt og rundt og ikke opleve, at banerne er afgrænset som i en klassisk svømmehal.

Ungerne er næsten ikke til at hive op af vandet til vores frokost. Men efter næsten to timers badning skal der også lidt brændstof indenbords. Der er muligheder for at købe mad og drikke, men det er også tilladt at medbringe sin egen frokostkurv, som vi har gjort. Efter frokost er vi klar til næste aktivitet, men denne gang på landjorden.

Bowl & burger 

Vi har besluttet os for at afprøve konceptet bowl & burger, som består af en times bowling og dernæst burgere og fritter i restauranten. Bowlingcenteret har 16 baner og der er tryk på denne lørdag eftermiddag, hvor alle baner er i spil. Servitricerne er super-imødekommende og hjælper med at indstille vores bowlingcomputere, så børnene kan spille med bander, der automatisk kører op, når det er deres tur. Det er ret genialt, da ungerne derved ikke kan skyde bolden ud af banen og dermed faktisk er i stand til at spille på samme niveau som de voksne. Det er et stort hit og det er børnene, der ender med at lave strikes og løbe med sejren.

Vestauranten

Efter en time går vi til Vestauranten, som er DGI-byens egen restaurant. Her er hjemmelavede burgere og pomfritter til alle. Lokalet er rigtig rart, der et behageligt lys og god akustik.  Burgerne er næsten for store til børnene, der ikke kan spise op, men igen er servicen i top og tjenerne har en god tone og facon overfor ungerne. Og da de serverer isdesserten med smil og jokes bliver der på mirakuløs vis plads i de små maver igen og en af drengene på 7 år, konstaterer ”at det her sted er da helt perfekt!”

Det har været en skøn dag og aften, og vi har en rigtig behagelig følelse af at have været aktive sammen frem for blot at holde os hjemme i stuen, sådan en råkold vinterdag i januar.

For mere info: DGI byen og Vestauranten