Mange børn er begejstrede for dinosaurer. Er din datter eller søn også, så kommer her en guide til dinosaur-entusiasten, med 5 gode muligheder for at dyrke interessen.

1. Besøg Københavns eneste dinosaur

Imponer ungerne med en tur forbi Københavns eneste og kæmpe store dinosaur, Misty. Zoologisk Museum fik i oktober forrige år, en ny permanent udstilling kaldet ”Det dyrbare”. Hovedpersonen i udstillingen er kæmpe-dinosauren Misty – en Diplodocus longus – bedre kendt som en langhals, der måler 17 meter på længste led. Skellettet af Misty er 150 millioner år gammelt, og kommer fra det vestlige Nordamerika. Sammen med Misty finder I desuden en række andre spændende skabninger: Danmarks ensomste edderkop, dontekraniet, den firbenede fisk, skellettet fra en kaskelothval og meget mere.

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

2. Se på dinosaurfossiler ved Møns Klint

Tag en smuttur til Geocenter Møns Klint og oplev særudstillingen ”Den første Dinosaur”. Udstillingen fortæller i billeder, video og 3D animation den betagende historie om livet i Triastiden for 210 mio. år siden på Grønland. I udstillingen kommer I på en tidsrejse ud over det sædvanlige og kan teste forskellen på dinosaurer og øgler på egen krop i temarummet. I kommer også med bag om scenen og ser hvordan palæontologer og geologer arbejder for at afdække mysterierne om fortidens dyr og planter - en spændende arbejdsproces, som er gået forud for udstillingen.
Udstillingen er baseret på fundene fra en række ekspeditioner, og rummer bl.a. spændende fossiler af en plateosaur og en phytosaur. Den nye udstilling er inkluderet i entrébilletten til den eksisterende udstilling. 

3. Besøg landets største dino-udstilling

Dinosaurparken i Givskud Zoo er indehaver af Danmarks største dinosaurudstilling nogensinde. Dinosaurparken udvides i 2016 med endnu flere arter, hvilket resulterer i, at parken har over 40 dinoer, i naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 40 meter til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex. Oplev 23 forskellige dinosaur-arter i et stort udendørs skovområde. Besøg desuden Givskud Zoos andre, levende dyr, som tæller både løver, gorillaer og giraffer.

LÆS OGSÅ: De 5 med køretøjer

4. Leg blandt dinosaurer

Slip ungerne løs i Dino´s Legeland - et 4000 m2 stort legeland, beliggende ved siden af ILVA i Ishøj. Her finder I kæmpestore legestrukturer med rutschebaner, trampoliner, elbiler, klatrevulkan, boldbane, cykelbane, skydebane, kælkebane, bumpercars og meget, meget mere. Der er desuden et stort separat legeland til de mindste fra 0 - 3 år, ligesom der er en stille forældrelounge og en stor café. Udover et sjældent set legeudstyrsstykke, byder Dino’s Legeland på en permanent dinosaurudstilling, med kæmpe dinoer i fuld størrelse, dinosaur-vægmalerier, samt lærerige infotavler om de store fortidsdyr. Her vil ungerne uden tvivl kunne underholde sig selv i et par timer, imens du/I får jer en kaffe og en sludder med de andre forældre i caféen eller loungen.

5. Se en dinosaurfilm

Der findes masser af gode børnefilm om dinosaurer, hvad end I vil lære eller blot underholdes. I starten af året havde Disneys 'Den gode dinosaur' fx premiere. Disney står desuden bag en anden, lidt ældre dinosaurfilm fra år 2000 kaldet 'Dinosaurerne'. 'Landet for længe siden' er en anden god, gammel klassiker om langhalsen Lillefod og hans kammerater. Se desuden 'Dino for fuld udblæsning' eller 'Ice Age 3 - Dinosaurerne kommer'.

 

Billeder: Zoologisk Museum, Møns Klint, Givskud Zoo, Dino's Legeland.