Er ungerne begejstrede for dinosaurer? Så kommer her 5 gode muligheder for at dyrke de forhistoriske dyr.

1. Besøg Misty på Zoologisk Museum

Imponer ungerne med en tur forbi Københavns eneste og kæmpe store dinosaur, Misty. Zoologisk Museum har en permanent udstilling kaldet ”Det dyrbare”. Hovedpersonen i udstillingen er kæmpe-dinosauren Misty – en Diplodocus longus – bedre kendt som en langhals, der måler 17 meter på længste led. Skellettet af Misty er 150 millioner år gammelt, og kommer fra det vestlige Nordamerika. Sammen med Misty finder I desuden en række andre spændende skabninger: Danmarks ensomste edderkop, dontekraniet, den firbenede fisk, skellettet fra en kaskelothval og meget mere.

2. Se på dinosaurfossiler ved Møns Klint


Tag en smuttur til Geocenter Møns Klint og oplev særudstillingen ”Den første Dinosaur”. Udstillingen fortæller i billeder, video og 3D animation den betagende historie om livet i Triastiden for 210 mio. år siden på Grønland. I udstillingen kommer I på en tidsrejse ud over det sædvanlige og kan teste forskellen på dinosaurer og øgler på egen krop i temarummet. I kommer også med bag om scenen og ser hvordan palæontologer og geologer arbejder for at afdække mysterierne om fortidens dyr og planter - en spændende arbejdsproces, som er gået forud for udstillingen.

3. Oplev landets største dino-udstilling


Dinosaurparken i Givskud Zoo er indehaver af Danmarks største dinosaurudstilling nogensinde. Dinosaurparken har over 50 dinoer i naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 80 tons til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex. Oplev 26 forskellige dinosaur-arter i et stort udendørs skovområde. Besøg desuden Givskud Zoos andre, levende dyr, som tæller både løver, gorillaer og giraffer.

4. Leg blandt dinosaurer


Slip ungerne løs i Dinos Legeland - et 4000 m2 stort legeland, beliggende i Ishøj. Her finder I kæmpestore legestrukturer med rutschebaner, trampoliner, elbiler, klatrevulkan, boldbane, cykelbane, skydebane og meget mere. Der er desuden et stort separat legeland til de mindste fra 0-3 år, ligesom der er en stille forældrelounge og en stor café. Udover et sjældent set legeudstyrsstykke, byder Dinos Legeland på en permanent dinosaurudstilling, med kæmpe dinoer i fuld størrelse, dinosaur-vægmalerier, samt lærerige infotavler om de store fortidsdyr. 

5. 30.000 m2 Dinoland i Knuthenborg


Smut ud af byen til Knuthenborg, der byder på noget helt andet end deres safaripark - nemlig deres nye millioninvestering -  Dinosaurland. Her venter et 30.000 m2 stort areal inddelt i tre områder: Palæontologens base, Fortiddstien og Nutidsstien. Her kan ungerne møde meget livagtige dinosaurer, ægte fossiler, store skeletter og dinosaurernes nulevende slægtninge emuerne.

Husk! Du får 20 % rabat med Børn i byen Klubben hos Knuthenborg.

PSST! Show: Walking with Dinosaurs


Den 10. - 12. maj 2019 kan I opleve det spektakulære, internationale show "Walking with dinosaurs" i Royal Arena. Her kan I opleve mekaniske dinosaurer i naturtro størrelse bevæge sig og gå rundt, så I får oplevelsen af, hvordan de levede for 65 millioner år siden. Her vil special effects, lys og lyd vække dinoerne til live foran publikum. Billetterne er til salg her.

 

Fotos: Zoologisk Museum, Møns Klint, Givskud Zoo, Dino's Legeland, Knuthenborg og Walking with Dinousaurs