Børn i byen har besøgt caféen på Statens Museum for Kunst og giver point for lækkert miljø, praktisk indretning og et overskueligt udvalg af god kvalitet.

”Jeg kan godt lide maden”

Sådan lød dommen fra min treårige ledsager, da vi besøgte caféen på Statens Museum for Kunst. Og med maden mente hun nok primært den hjemmelavede nutella, som der forsvandt overraskende mængder af. Men moderen, som spiste lidt mere alsidigt, var også var også ganske fornøjet.

Hele nede i bunden af museet med udsigt til Østre Anlæg ligger caféen: lys, luftig og indrettet i klare farver. Man kan i det hele taget mærke, der er tænkt i børnefamilier: mange højstole, plads mellem bordene og puslefaciliteter lige om hjørnet. Spisestedet ligger desuden i forbindelse med en del af børneudstillingen, så det er let for en voksen at gå fra og lege lidt med ungerne undervejs. 

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige spisesteder

Som de fleste familier er vi der om formiddagen og tager brunchbuffet, så vi kan vælge til og fra. Det, som høster flest point hos os, er det lækre, hjemmebagte brød, gode oste, inspirerende salater, sprød bacon og pølser af god kvalitet. Som dessert fik vi små citronmuffins med birkes: rigtig gode for voksne, men desværre lidt for skarpe til børn.

De to udsendte anbefaler caféen for lækkert miljø, praktisk indretning og et overskueligt udvalg af god kvalitet. Eneste anke er, at det ud fra en børnefamilies synspunkt kunne være dejligt med lidt flere adskilte varer og sikre hits til børn som frugt og grønt i bidder eller pandekager.
På den anden side – så kan det fungere som en undskyldning for at tage en nutellamad.


4 ud af 5 stjerner: 

Åbningstider: Tirsdag-søndag: 10-16.50. Onsdag: 10-19.50

Se menukort
 

Husk, at du som medlem af Børn i byen klubben får 10% rabat i caféen på alle åbningsdage

Fotos: Camilla Lind.