Vinterferien banker på døren og ungerne råber efter fede oplevelser – her får du det fulde overblik over verdens bedste vinterferie. 

STORE OPLEVELSER

I Bella Centeret lokker LEGO World med et hav af LEGO-klodser, som bare venter på at blive bygget med + sjove aktiviteter som: vær med til at bygge landets største Minecraft landskab, se en film i LEGO-bio og meget mere. 

Tag en tur i ZOO i vinterferien og oplev den kolde, rå og intense polarstemning i Den Arktiske Ring. I Zoolab kan I støbe jeres eget ulvespor og gå på opdagelse i værkstederne, hvor I kan klippe, tegne, og meget mere. Husk, du får rabat på entré og årskort, hvis du er medlem af Børn i byen klubben.

Varm hjernen op på Experimentarium Citys særudstilling HJERNEN – her kan I udfordre hjernen med sjove opgaver og blive klogere på både hoved og krop. Medlemmer af Børn i byen klubben får 50% rabat på børneentréen.

Besøg Den Blå Planet og mød havodderne Agnes og Mojoe, der bliver fodret og leger med isterninger dagligt. Herudover er der i vinterferien bl.a. børneteater for de mindste og dissekering af blæksprutter for større børn. Husk også at snuppe en snack i Planetens lækre cafe, hvor Meyers står for maden. 

Planetariet åbner den ny udstilling Spacemission med en række vinterferieaktiviteter: prøv fx at holde rigtigt rumudstyr i hånden og send en rumsonde mod Mars. I Rumteatret kan I flyve gennem Mælkevejens mylder af stjerner, før der vises film fra det faste program. Husk, at du som klubmedlem får halv pris på en voksen og to børn.

Tag på en udflugt ud af byen og besøg Brorfelde Observatorium ved Holbæk. Her kan I møde Danmarks første astronaut, bygge en rumstation i LEGO, møde en rumforsker, kigge på stjerner og være med til sjove rumeksperimenter.

LÆS OGSÅ: De 5 gratis museer 

BØRNEBIO

Forkæl jer selv med en bio-tur. Vi kan især anbefale filmen om bjørnen Paddington eller animationsfilmene Det magiske hus og Sangen fra havet. Der er også mulighed for et gensyn med Min søsters børn - denne gang er børnene og Onkel på guldjagt i Canadas vildmark i filmen Min søsters børn og guldgraverne.

Tjek også Cinematekets program i ferien, som bl.a. byder på ekstra forevisninger i Børnebiffen, hvor ungerne kan glæde sig til kvalitets-kortfilm med bl.a. Rita og krokodille og den sjove Pip & Papegøje.

LÆS OGSÅ: Børnevenlige brætspil til ferien

TA' I TEATRET 

Byens børneteatre er oplagte i vinterferien og børnene vil elske et lille magisk øjeblik – få overblik over byens aktuelle forestillinger her: Guide til sæsonens teaterstykker for børn

På Kulturskolerne i Hellerup disker pop-up teaterspillestedet Filioum op med Vinterforestillinger - magiske og poetiske teaterstykker for de allermindste på 1½-5 år - oplev bl.a. den velkendte Sultne Larve, Aldrigmæt. Efter forestillingerne kan I udfolde jer i det kunstneriske laboratorium. 

Eventyrteatret tager på turné i vinterferien med deres fortryllende succes-forestilling De Vises Sten. De spiller bl.a. i Lyngby og Greve - se den fulde turneplan her. Se også Børn i byens topbegejstrede anmeldelse af forestillingen.

LÆS OGSÅ: Thailand med børn

MUSIK I BØRNEHØJDE

Amager holder børnemusikfestival i vinterferien - spækket med fede børnekoncerter og fine workshops. Alle arrangementer koster 30 kr. pr. snude. Dyk fx ned i nordisk mytologi sammen med Kæmpen og kællingen, der leverer musikfortællinger med udspring i nordiske sagn og myter på Ørestad Bibliotek den 9. feb. I Prismen kan I den 14. februar synge med på dejlige klassikere som Mariehønen Evigglad og Rapanden Rasmus sammen med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, der fejrer Halfdan Rasmussens 100 års fødselsdag med en skøn børnekoncert. Hver dag under festivalen byder Børnekulturhus Ama'r på gratis krea-værksteder, hvor I kan bygge jeres helt egne instrumenter af alverdens genbrugs-materialer. Vi har udvalgt mange flere børnekoncerter fra festivalen til jer i guiden her: Det kan I opleve på Amager Børnemusikfestival.

I Gladsaxe Kulturhus er der den 11. februar fyraftensjazz og aftensmad for børn. Musikken leveres af DaBoing Band, der består af Louise Norbye, Halfdan E. og Carl Quist Møller, også kendt som ”Løgnhalsen” på DR. Målgruppen er de 3-7årige. Entré: 40 kr. Tilmelding senest 9. feb. via www.gladsaxejazzklub.dk.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige take-away-steder

MUSEUMS-SJOV

Brug vinterferien på at besøge et museum, I ikke plejer. Der er masser af vælge i mellem!

Glyptoteket kan I rejse med til Skulpturernes Verden. I rejser fra land til land, får stempler i passet og kan tegne postkort af de nye skulturvenner. Ved rejsens ende får I en souvenir.

Tag tilbage i tiden på Børnenes Arbejdermuseum og lad ungerne handle hos en købmand fra gamle dage eller lave kludedukker i skolestuen. Du får rabat på billettten som klubmedlem

Oplev et cirkusshow på rulleskøjter, sving selv i trapezen, lav flotte collager og meget mere på det magiske Cirkusmuseum. Som medlem af Børn i byen, får du rabat på billetten. Billetter til rulleskøjteshowet skal reserveres på forhånd.

Besøg Zoologisk Museum og kom tæt på Danmarks nye kæmpe-dinosaur 'Misty' og kaskelothvalen, som strandede ved Henne Strand i februar 2014. I Børneværkstedet kan I skabe jeres eget mini-dino-diorama, og hilse på klappedyrene i Magasinet.

Designmuseum Danmark kan I lave jeres egne modeskitser i Designværkstedet eller komme med på en omvisning i den nyåbnede udstilling Barnets Århundrede, der viser nordisk design til børn gennem de sidste 115 år.

De fleste af os kender Rune T. Kiddes ækle eventyr som "Den lilla møghætte og pulven". Nu kan Kiddes værker opleves i et festfyrværkeri af tegninger, ord og tanker på Storm P. Museet. Som Børn i byen klubmedlem får du en gratis udstillingsplakat i forbindelse med køb af billet til museet. Samt 15% på Kidde bøger og 50% på køb af Storm P. plakater.

Hvordan ville du se ud, hvis du var et tårn? Find ud af det på ARKENs vinterferieworkshops, hvor I kan udforske Randi & Katrines sjove transformatortårne og bygge jeres eget tårnkostume - efterfulgt af en tårnparade gennem udstillingen!

LÆS OGSÅ: DE 5 billige veje til et cool børneværelse

DET' GRATIS

Det behøver slet ikke koste noget at opleve byen i vinterferien. 

Kom med på gratis lommelygte-tour i gangene under Visit Carlsberg og afdæk de underjordiske hemmeligheder. Det er gratis at deltage, hvis I har reserveret og medbragt billet fra billetto.dk.

Smut forbi Copenhagen Street Food på Papirøen, hvor der mandag-fredag i vinterferien er trylleshow og Kaptajn Oxygen laver skægge ballondyr. Desuden er der gratis tøndeslagning søndag den 15. feb. 

Pak skøjterne, find vej til byens skøjtebaner og gør klar til at lege bambi på glatis – De 5 bedste skøjtebaner. Er vejret til det, er De 5 kælkebakker også sagen.

Tag metroen til Naturcenter Vestamager – her venter storslået natur, bålpladser – oplagte til lune snobrød - og en fed naturlegeplads. 

Tag en tur på Kastellet - stedet fungerer som én kæmpestor legeplads for ungerne med voldgrave, kanoner, broer og åbne vider. 

LÆS OGSÅ - De 10 gratis oplevelser 

INDENDØRS AKTIVITETER

Dansk Arkitektur Center der er der LEGO Workshop i vinterferien. Dyk med ned under havets overflade og byg en by under vand! Husk at tilmelde jer inden – det er for børn fra ca. 5 år. Du får rabat på DAC's cafe som klubmedlem

Gå amok i paphuler på Statens Museum for Kunst – her er skulpturgaden fyldt med hundredevis af papkasser, som I kan bygge løs af. Kom også med på daglige børneomvisninger i udstillingen "Hvor har du så hjemme".

I Valby Kulturhus kan I den 10.-13. feb. opleve 100.000 tandbørster blive til sjove og forunderlige skulpturer, mønstrer og væsner. Det koster en tyver at se sanseudstillingen 100.000 tandbørster på 117 måder

Tag nordpå og nyd Louisianas smukke udsigt. I museets børnehus kan ungerne i vinterferien male selvportrætter eller forme skulpturer af dyr i ler ud fra Paula Modersohn-Beckers univers af børn, dyr og natur.

Fotografisk Center kan børn på 8-16 år få en anderledes oplevelse af deres kroppe og omgivelser, samt et indblik i fotografi og billeddannelse. I en workshop den 11. feb. bliver der eksperimenteret med forvrængning af kroppen ved hjælp af spejle og kamera. Tilmelding kræves.

Hop i bassinet i DGI-byen og plask løs sammen med familien. Husk, du får 20 procent rabat på entreen som medlem af Børn i byen. Find vej til flere fine svømmehaller i De 5 bedste svømmeture.

Trænger I til en dag derhjemme, hvor I bare skal slappe helt af? Smid jer på sofaen og bliv klogere sammen med Lærerige apps og film for børn. Eller sæt jer sammen om et godt spil: Børnevenlige brætspil til ferien. Find flere gode idéer her: 10 tips til hygge derhjemme.

Forkæl den søde tand med en tur på et vaskeægte konditori. Forsød vinterferien her: De 5 konditorier. Er I mere til den sunde side, så brug krudt på at booste familien med masser af vitaminer - få 3 nemme opskrifter på lækre safter her: Boost familien med juice.

Er ungerne til sørøverskibe og tovbaner, så er Remisenden indendørs legeplads på Østerbro bestemt et besøg værd. Tjek også De 5 indendørs legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 dates for mor og far 

FEDE VINTERFERIE-TILBUD I BØRN I BYEN KLUBBEN

Vi gentager succesen: Vær med til at lave de vildeste perleplader, når vores populære Perlepladeworkshop afholdes for Børn i byen klubmedlemmer i vinterferien den 7. feb.

Dagen efter, den 8. feb, holder vi Bagedag i Folkets Madhus for klubben. Børn og voksne mødes til en hyggelig dag og lærer en masse bagetricks. 

Cirkus Panik har høns, klovneri, akrobatik og ild i manegen i Cirkusbygningen i Vanløse. Klubmedlemmer kan købe billetter til 50 kr til vinterferiens bedste cirkus (normalpris 70 kr).

Meld dig ind i klubben og få de fede fordele her.