Bloggeren Cathrinebrandt.dk giver her sin opskrift på en sød og sprød omgang ymerdrys af familiens rugbrøds-rester. Det er supernemt og en smart måde at undgå madspild på. Faktisk kræver det kun rørsukker udover rugbrød. Det er da simpelt! Ymerdrysset anbefales oven på yogurt eller chiagrød.

 

Det skal du bruge:

  • Resten af et halvtørt rugbrød
  • Rørsukker

 
Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:

Tænd ovnen på 180 grader. Skær rugbrødet i små stykker og blend det i en minihakker eller med en blender. Kom det i et fad og drys med rørsukker. Brug kun en smule rørsukker, hvis du ikke er så vild med, at det hjemmelavede ymerdrys er for sødt. Rist rugbrødet i ovnen til det er helt sprødt. Når ymerdrysset er helt afkølet, opbevares det i en lufttæt beholder.

Tip! Find flere lækre opskrifter + inspiration på cathrinebrandt.dk.