”Det magiske hus” er en sej, sjov og sødmefuld fortælling, som tager børnepublikummet alvorligt og leverer forrygende 3D-action. Stilen kan beskrives som europæisk stop-motion og  pixarproduktion møder ”Home Alone”. 

En lille, orange kat efterlades af sin familie på gaden og befinder sig pludselig i en helt anderledes rå verden. Til sidst må han søge tilflugt det mindst oplagte sted: et uhyggeligt, gotisk hus i byen, som alle frygter og mener er hjemsøgt. 

Frygt og fordom
Men frygten er ubegrundet. Ejeren af huset, Lawrence, har i sine yngre dage været magiker og rejst verden tyndt med fantastiske trylleforestillinger. Derfor er huset fyldt med knirkende mekanisk legetøj og gammeldags magikerudstyr. Udenfor suser den moderne kriseramte verden forbi og efterlader dyr og mennesker i farten. Inde i huset emmer det af ro og gamle dage: det er stille, støvet og der trylles...

Udover Lawrence bor der kun to andre levende væsner; en kanin og en mus, som værner om deres position og bestemt ikke bryder sig om at få et kat i huset. Magtkampen bliver indirekte skyld i en ulykke på cykel, hvor Lawrence ender på hospitalet. Nevøen, som er ejendomsmægler, benytter chancen til at narre sin onkel til at underskrive tilladelse til at sælge det gamle hus, men har ingen anelse om, hvilken hær, han kommer til at stå overfor. Med stor opfindsomhed og jernvilje står legetøj og dyr sammen om at redde huset og Lawrence. 

3D som føles i maven
Man skal ikke forvente en nyskabende historie, men en klassisk børnefortælling om fordomme, menneskelighed og det at stå fast. Den store charme ved filmen er flot animation, 3D-effekt som kan føles i maven og masser af falde-på-halen komik, som børn jo elsker. Det er dejligt at se et lille, belgisk selskab have mod til at tage kampen op og besidde en renhed, som gør, de tør henvende sig til en lidt yngre målgruppe end de store selskaber.

Hvis der skal nævnes noget negativt, så er mange af figurerne lidt stereotype, fortællingen stagnerer en smule undervejs, og musikvalget kan virke upassende dominerende. Men det er detaljer. ”Det magiske hus” er forrygende underholdning og en virkelig god oplevelse i biografen for både børn og voksne. 

4 ud af 5 stjerner: 
Premiere: 8. januar 2015
Tilladt fra 7 år
Varighed: 1 time 25 min
Se trailer.